Koç'tan Bakana Zor Sorular
CHP Samsun Milletvekili ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.
19 Mayıs ilçesine bağlı Tepeköy’ün 3’de 2’si de 2/B kapsamındaki arazilerden olduğunun altını çizen Koç, 'Tepeköy’de tarımın bitmesi ve bunun sonucunda yaşanan göç, nüfusun azalmasına, köyde sadece emeklilerin kalmasına neden olmuştur. Köylü vatandaşlarımız geçimlerini emekli maaşlarıyla ve borçlanarak idame ettirmektedir' dedi.
Bu kapsamda Koç, Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'a 6292 sayılı kanun hükümlerine göre zilliyet sahibi vatandaşlarımız arazilerini satın almaları için satış bedellerini önceden açıklamayı düşünüyor musunuz? Arazi fiyatlarını nasıl, ne zaman, neye göre belirlemeyi düşünüyorsunuz? 2/B arazisini “Bila bedelle” çiftçilere vermeyi düşünüyor musunuz? sorularını yöneltti.
halkinhabercisi.com
Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.