Güncel
Giriş Tarihi : 17-04-2024 14:04

Kürecik kapatılsın!

Kürecik Üssü’nün kapatılması çağrısında bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, “Aksa Tufanı ile birlikte Gazze’ye, Suriye ve Suriye’deki İran güçlerine yönelik saldırılarda Türkiye’deki üsler özellikle Kürecik Radar Üssü, aktif olarak kullanıldı ve burada elden edilen bilgi ve veriler Siyonistlere ulaştırıldı.

Kürecik kapatılsın!

Türkiye, bu utanç ve zilletten kurtulmalıdır. Ümmetin ve insanlığın maslahatı için fitne ve fesat merkezi olan bu şeytani üsler kapatılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yıllardır ülkemiz için milli güvenlik sorunu haline gelen üslerin, Gazze’ye yönelik saldırılar sonrası üçüncü ülkelerin siyonistlere yönelik saldırılarında emperyalist ülkelere kullanıma açılması ve bilgi aktarılması tepkileri de beraberinde getirdi. 15 Temmuz darbesinde İncirlik üssünün kullanılması ve darbenin buradan yönetilmesi hala hafızalardaki tazeliğini korurken son olarak Gazze’ye yönelik saldırılarda da Kürecik Üssü’nün NATO’ya dolaylı olarak da Siyonistlere kullandırılması tepkilere neden oldu. Aylardır düzenlenen gösterilerde üslerin kapatılması çağrısı hükümet tarafından cevapsız bırakılıyor. Yaşanan gelişmelere ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, “Türkiye, bu utanç ve zilletten kurtulmalıdır.” İfadelerini kullandı.

ABD HEGEMONYASINI DEVAM ETTİRMEK İÇİN NATO’YU BİR APARAT OLARAK KULLANMAKTADIR

Eşin, “Dünya üzerinde ABD’nin hegemonyası ve dokunulmazlığı var. Bunu da askeri gücü ile sağlamaktadır.  ABD bu gücünü sadece kendi topraklarındaki sahip olmuş olduğu güçten almamaktadır. Denizlerdeki uçak gemileriyle desteklenen filolardan ve kendi toprakları dışındaki askeri üslerden almaktadır. Bu güç sayesinde kendi ülkesinden on binlerce km uzakta dahi olsa istediği an istediği yeri dakikalar içerisinde bombalamakta, askeri operasyonlar yapmaktadır.

ABD bu hegemonyasını devam ettirmek için de NATO’yu bir aparat olarak kullanmaktadır. NATO, ABD’nin ta kendisidir. Yıllardır en üst düzeyli general sürekli ABD’li olmuştur. ABD’nin istemediği bir kararı NATO alamaz.” şeklinde konuştu.

17 ÜLKEDE ABD’NİN 800 TANE ÜSSÜ VAR

Dünya genelinde yüzlerce Amerika üssü olduğuna dikkat çeken Eşin, “Dünya genelinde irili ufaklı kimi bir ofis, bir radar, kimisi bir liman kimisi de bir şehir büyüklüğünde 17 ülkede ABD’nin 800 tane üssü ve buralarda 180 bin askeri var. Bu üslerin ABD’ye yıllık maliyeti 200 milyar doları bulmaktadır. Bu üslerden bir kısmı ve askerlerinden 70 bini Katar, Ürdün, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Türkiye’de bulunmaktadır.  Türkiye, kendi topraklarında barındırdığı ABD üssü ile bu sıralamada 9. Sırada yer almaktadır. Bunların en büyük ve en bilineni İncirlik Hava Üssü’dür. Burada 2500 ABD askeri bulunmaktadır.” dedi.

GAZZE’DEKİ SOYKIRIMI ABD, SİYONİSTLERİN ELİYLE YAPMAKTADIR

“Son dönemlerde İran ve İslam coğrafyasına yönelik olarak gündeme geleni ise Malatya’daki Kürecik Üssüdür.” İfadelerini kullanan Eşin, “Bilinen üslerin dışında gizli, açıklanmayan, NATO olarak geçen üslerin de ABD’ye hizmet ettiğini bilmek lazım.  Ülkemizdeki ABD üsleri hem ülkemiz hem de İslam ülkelerine yönelik ifsat, darbe, kaos ve askeri operasyonlarda kullanılmaktadır. Türkiye’de 15 Temmuz dahil bütün askeri darbelerin ve kaos palanlarının merkezi İncirlik’tir. ABD’nin Irak’ı işgal sürecinde haftalarca İncirlikten kalkan uçaklar bombaladı.  Aksa Tufanı ile birlikte Gazze’ye, Suriye ve Suriye’deki İran güçlerine yönelik saldırılarda Türkiye’deki üsler özellikle Kürecik Radar Üssü, aktif olarak kullanıldı ve burada elden edilen bilgi ve veriler Siyonistlere ulaştırıldı. Gazze’deki soykırımı ABD, Siyonistlerin eliyle yapmaktadır. Yardımcı ya da destekçi değil esas fail ABD’dir, Siyonistler bu işin taşeronudur.” Şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, BU UTANÇ VE ZİLLETTEN KURTULMALIDIR

Türkiye’nin bir an önce bu zilletten kurtulması çağrısında bulunan Eşin “ABD, elindeki bütün silah ekipmanlarını ve stoklarını, üslerini, bilgi ve istihbaratını, kurmay zekâsını, siyasi gücünün tümünü Siyonistlerin hizmetine sunmuştur. Yemen’den, Irak’tan, Suriye’den ve en son İran’dan Siyonistlere yönelik füze saldırılarını ABD, Fransa, Ürdün, İngiltere bölgedeki askeri güçlerinin tümünü kullanarak engellemeye çalıştılar. Böyle bir durumda ‘bu üsler NATO üssüdür, ABD üssüdür, Kürecik Üssü kullanılmadı, burada elde edilen bilgiler Siyonistlerle paylaşılmadı diyenlere söyleyecek tek sözümüz var. ‘… Ya gerçekleri bile bile gizliyorsunuz ya da hastalıklı seviyede safsınız, Allah şifalar versin’ demekten başka diyeceğimiz bir şey olamaz. Türkiye, bu utanç ve zilletten kurtulmalıdır. Ama kendi ülkemizin ve milletimizin menfaati, ama ümmetin ve insanlığın maslahatı için fitne ve fesat merkezi olan bu şeytani üsler kapatılmalı. ABD’li asker ve uzmanlar derhal kovulmalıdır. Bu üsler kendi askerimize ve uzmanlarımıza devredilmeli. Burada elde edilen bilgi ve veriler kesinlikle ABD ve başka ülkelerle paylaşılmamalı. Ama emperyalistlere karşı mücadele eden mazlumlar, ümmetin ve Kudüs’ün maslahatı için mücadele eden dost ve kardeş ülke ve güçlerle paylaşılmalıdır.” dedi.

Kaynak: dogruhaber.com.tr

adminadmin