İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Topal, bu kararı uzun istişareler ve halkın görüşlerini dikkate alarak aldıklarını belirtti.
Başkan Topal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Saygıdeğer Kıymetli Hemşerilerim,
Uzun zamandır vatandaşlarımız, STK ve topluluklarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, siz kıymetli hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp, ilçemize daha iyi hizmet etmek için bugün itibarıyla meclis üyesi arkadaşlarım, Başkan Yardımcım Fikret Baştan ve Ali Ömür ile Yeniden Refah Partisi üyeliğimizden istifa etmiş bulunup Ladik Belediyesi Başkanlığı görevime ‘bağımsız’ olarak devam etme kararını aldık.
Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir. Bu konuda bizlere destek veren ve büyük teveccüh gösteren vatandaşlarımıza teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim."
Başkan Yardımcıları Fikret Baştan ve Ali Ömür'ün yanı sıra meclis üyelerinin de partiden ayrılması, Yeniden Refah Partisi’nin Samsun’daki etkisinin azalmasına neden oldu.
Adnan Topal’ın bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıklaması, ilçede yeni siyasi dengelerin oluşabileceğine işaret ediyor.














































































































































































































