Eğitim
Giriş Tarihi : 24-06-2014 13:58   Güncelleme : 24-06-2014 13:58

LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI SONA ERDİ

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik planlandı.

LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI SONA ERDİ
Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen  'Lider Çocuk Tarım Kampı' 16-20 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Kampa 15 öğrenci katıldı ve bu öğrenciler Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Hüseyin Avni Asal İlköğretim Okulu ve Kalkancı İlköğretim Okulu 3. ve 4. sınıf öğrencileridir. Öğrencilerin yanı sıra iki gönüllü öğretmende kamp boyunca öğrencilere eşlik etti.

Açılışı gerçekleştirilen kampın ilk günü kampa katılan öğrenciler, İl Gıda tarım ve hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile birlikte Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, ziyaretine gelen öğrencilere Ömer Seyfettin'in hikayelerinden oluşan kitap seti hediye etti.

Beş günden oluşan kamp boyunca çocuklara; Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Keçi İşletmesi, Karaköy Tarım İşletmesi, Kızılırmak Deltası, Kesme Çiçek Seraları, Sebze ve Meyve Seraları, Küçükbaş-büyükbaş İşletmeleri, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü gezilerek yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca temel eğitimin yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitimler verildi. Kampın son günü çocuklara katılım belgesi verildi ve piknik düzenlenerek çeşitli oyunlarla şenlik kutlamaları gerçekleştirildi.
adminadmin