Güncel
Giriş Tarihi : 17-12-2020 09:37   Güncelleme : 17-12-2020 09:37

Mesele Hiç de Ahmet Hakan’ın Anlattığı Gibi Değil!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, Bakırköy Adliyesi’nde görülmekte olan İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak ile arasındaki davanın son celsesinde olup bitenleri köşesine taşıdı.

Mesele Hiç de Ahmet Hakan’ın Anlattığı Gibi Değil!

Coşkun, “İhsan Şenocak diye bir “hoca” var. Tanımam, etmem” şeklinde alaycı bir üslupla giriş yaptığı yazısının devamında mahkeme hâkimi ile savcı arasındaki tartışmaya da temas etti.

Coşkun mahkemede olup bitenlerden şu şekilde bahsetti;

“Bakırköy Adliyesi’nde bir duruşmam vardı. İhsan Şenocak diye bir “hoca” var. Tanımam, etmem. Sosyal medyada yayınlanan bir konuşması, elden ele dolaşıyordu. Bu konuşmada İhsan Şenocak... Pantolon giyen üniversite öğrencisi genç kadınları ve o kadınların babalarını “hayâsızlıkla” suçluyor, cehennem azabıyla korkutuyordu. Mahkeme başkanı hâkim, hemen yanında Cumhuriyet savcısı, benim avukatım, Şenocak’ın avukatı, mübaşir, yazıcı... Hepsi tamamdı.

Yazılı bir savunma sundum mahkemeye...

Ancak sona doğru hâkimin “Bir diyeceğiniz var mı?” sorusu üzerine...

“Evet, var” diyebildim.

Bir ara Şenocak’ın avukatı ile mahkeme başkanı arasında bir ihtilaf çıktı. Bu ihtilaf nedeniyle... Uzun uzun tartıştılar. Sırf bu nedenle duruşma uzadıkça uzadı. Polemik öyle büyüdü ki...”

 

AHMET HAKAN MAHEKEMEYE ZİMMETLİ GETİRİLDİ

Bilindiği gibi Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, İlahiyatçı yazar Dr. İhsan Şenocak’a, Sosyal medyada dolaşan bir konuşmasında, Pantolon giyen üniversite öğrencisi genç kadınları ve o kadınların babalarını hayâsızlıkla suçladığı iddialarını tam araştırmadan bir yazı kaleme alarak hakaret etmişti.

Ahmet Hakan Coşkun, Bakırköy Adliyesi’nde görülen duruşmaya hiç katılmadığı için hakim zorla getirilme kararı çıkarttı ve Coşkun son duruşmaya polis gözetiminde zimmetli olarak getirildi.

Savcı mütalaasını okuyarak Ahmet Hakan Coşkun hakkında istediği cezayı söyleyince Mahkeme başkanı hâkim, savcıya bir not yazarak uzattı.

Hakimin savcıya bir not vermesine ve kağıt uzatmasına itiraz eden Dr. İhsan Şenocak’ın avukatı ile mahkeme başkanı hakim arasında tartışma yaşandı.

Avukat mahkeme başkanı hâkime “siz savcıya bir not uzatamazsınız. Savcıyı yönlendirmeye kalkışamazsınız” dedi.

Mahkeme başkanı hâkim de “siz bana ne yapacağımı söyleyemezsiniz deyince tartışma büyüdü.

 

REDDİ HAKİM İSTENECEK

Duruşmalara katılmadığı için son celseye zimmetli getirilen Ahmet Hakan Coşkun hakkında Savcının iddianame mütalaası sırasında Mahkeme Başkanı Hakimin savcıya bir not uzatmasının hukuka aykırı ve adaleti zedeler nitelikte olduğundan dolayı Dr. İhsan Şenocak Avukatının reddi hakim isteyeceği öğrenildi.

Savcının Mahkeme Başkanı Hakim tarafından kendisine verilen notu Şenocak’ın avukatı tarafından istenilmesi üzerine kâğıdı yırtıp attığı mahkeme 5 ay sonraya gün attı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN