Ekonomi
Giriş Tarihi : 08-05-2014 08:59   Güncelleme : 08-05-2014 08:59

METRO HOLDİNG’İN KARADENİZ’DEKİ PARTNERİ ÖMER ZORLU;

Ülke genelinde çeşitli sektörlerdeki yatırımlarıyla, bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkıları ile öne çıkan Metro Holding, iş ortaklarıyla yoluna devam ediyor.

METRO HOLDİNG’İN KARADENİZ’DEKİ PARTNERİ ÖMER ZORLU;
Holdingin Karadeniz’de en önemli iş ortakları arasında yer alan bölgenin tanınmış girişimci ailelerinden Zorlu ailesine ait AYBİR Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti,  Metro Holding ile uzun yıllardır iş ortaklığı yapıyor. AYBİR, Çarşamba Metro Turizm, Galip Dinlenme tesisleri, Ayvacık Legend Otel, Çarşamba ve Kırıkkale otogarları ile Çarşamba’daki akaryakıt istasyonlarının işletmeciliğini sürdürüyor.

“Metro Holding ile çalışmak onur verici”

AYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zorlu, Metro Holding bünyesindeki iştiraklerin işletmeciliğini üstlenmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Zorlu, “Hizmet sektörüne kattığımız değerler bizi bu noktaya getirdi. Uzun yıllara dayanan bir çalışmanın ürünü olan bilgi ve deneyimlerimizi, Metro Holding bünyesinde bulunan iştiraklerin işletmeciliği görevini üstlenerek taçlandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Zorlu sözlerine şöyle devam etti: " Türkiye genelinde gerek turizm, gerek sanayi yatırımları ve gerekse yarattığı istihdam ile bölgemizin en büyüğü ve Türkiye’nin sayılı şirketleri arasında yerini haklı bir şekilde alan bir kuruluş ile aynı çatı altında bulunmak onur vericidir.”

Hizmet sektörü 7 / 24 çalışan bir sistem

Çarşamba-Terme arasında bulunan Galip Dinlenme Tesisleri’nin işletmeciliği ile başlayan AYBİR – Metro Holding işbirliğinin daha sonra holding içinde bulunan farklı işletmelerin de kendilerine verilmesi ile devam  etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zorlu, kendilerine gösterilen bu güven karşısında "Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”  dedi. Zorlu, şu an 250 personel ile işletmeciliğini yaptıkları şirketlerde hizmet verdiklerini, AYBİR olarak ciddi bir atılım ve yatırım sürecine de girdiklerini kaydetti. Hizmet verdikleri alanların 7 gün 24 saat çalışan alanlar olduğuna dikkat çeken Zorlu, “Yüzde yüz müşteri memnuniyeti için ciddi bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.

Kurumsal olan firmalar ayakta kalır

Hizmet verdikleri alanların yüzde yüzünün hizmet sektöründe olduğunu ve çağa uygun gerekli yatırımları aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Zorlu, “ Dünyanın neresine giderseniz gidin hizmet sektörünün mantığı aynıdır. Biz de yaptığımız işlerimizde bütün dünya ülkelerine entegre olmaya çalışıyoruz” derken, karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında gelinen son noktaya da değindi. Zorlu sözlerini şöyle tamamladı: “Her sektörde olduğu gibi, karayolu taşımacılığında sektörün gelecek beş yılını değerlendiriyoruz. Otobüs ve bağlı bulunduğu kuruluşlarda maliyetler gün geçtikçe artıyor. Bu durum kurumsallığı yakalayamamış firmalar için içinden çıkılamayacak bir hal ortaya çıkardı. Bu firmaların ayakta kalması da gittikçe zorlaşıyor. Gelecek beş yıl içinde maalesef çok firma hizmet veremeyecek hale gelecek. Sektör temsilcilerimizin bu vahim duruma en kısa zamanda bir çözüm üretmelerini bekliyoruz.”
adminadmin