https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-7521264895.png
Özhan KIZILTAN

Ciao Bella Elveda Güzelim

01-06-2020 17:09

Türkiye’de Çav Bella olarak bilinen güzel bir marştır Ciao Bella… Elveda Güzelim.

İtalyan Faşizmi döneminde sevgilisine veda ederek savaşa katılan İtalyan Komünist Partisi’ne üye, hayatını ülkesine adayan ve bu uğurda ölümü neşeyle karşılayan onurlu gençlerin Avrupa’yı kana bulayan Hitler- Mussolini zulmüne karşı duruşudur Elveda Güzelim. Ölümden ölümsüzlük çıkaran ve ölüm fermanını kendi eliyle imzalayan nice trajik kahramanı temsil eden anlamlı bir marş. Günümüzdeki çakma solcuların yaptığı gibi kolunu sevgilisinin omuzuna dolayarak yanak yanağa söylenen bir şarkı değil, gençliğini vatanı için harcayan delikanlıların marşıdır Elveda Güzelim.

Şimdinin Türkiye’sinde vatansever gibi görünerek veya kendisinin yurtsever olduğuna inanarak ülkesinin değerlerine saldıranların, ekmek yediği çanağa tükürenlerin, Cumhurbaşkanına, dini değerlere baş kaldıranların, bilerek veya bilmeyerek Batı Emperyalizminin yeniden bitirmeye çalıştığı kalkınma hamlemiz için en büyük tehlike olarak görülen Erdoğan iktidarının yıkılması, Ateist / Deist / Narsist / Anarşist bir düzenin inşası için yazılmadı o marş… Elveda Güzelim; Yanlış bir kulvarda ilerleyip HDP, CHP, FETÖ ve bit pazarına düşmüş politikacılara verilen görevler doğrultusunda oluşturulan şer ittifakının seküler kanadının şarkısı haline gelmek üzere.

İzmir’de minarelerden yapılan Ciao Bella provokasyonu, bu ittifakın keskin kanadını sıkılaştırıp çelişkileri keskinleştirmeyi, cepheler arasındaki mesafeyi açmaya yönelik propagandası, Ateist- Deist- Anarşist ittifaka “Biz Buradayız” mesajının verilmesi için yapılmış olabilir. Planlanan İkinci Gezi eylemlerinin psikolojik hazırlığı demek de mümkündür elbette. Belki de çıkarılmak istenen bir iç savaşa giden küçük bir sol adımdır. İslam’a apaçık bir saldırı olan bu eylemle aynı günlerde Sosyal Medya’da “İslam Ahlaksızlıktır” diyen Antalyalı mason Fırat Erez’in tutuklanması gündemde yer aldı. Sanığın üzerinden Özgür Masonlar Büyük Locası kimliği çıktı. Tepebaşı 111 olarak bilinen ÖMBL, gazetelerde çıkan haberler üzerine noter kanalıyla bir açıklama yaparak o kişinin localarından ihraç edilmiş eski bir üye olduğunu açıkladı. İddia ettikleri ihraç gerekçesi ise hiç inandırıcı değil. ÖMBL, Erez’in ihraç gerekçesi olarak manevi değerlere hakaret etmesi olduğunu açıkladı. Oysa ÖMBL yapısı içinde Ateist olmak bırakın ihraç gerekçesi olmasını üye seçiminde bir kriter olarak dahi yer almaktadır. Yıllar önce Fransa’da “Grand Orient” adı verilen merkezlerine gittiğimde akşam bir ritüele katılmak istediğimi söylemiştim. Onlar da Allah’a inanan bir masonun ritüellerine katılmasının sakıncalı olabileceğini, ritüellerinin Ateizm üzerine şekillendiğini söyleyerek bu isteğimi kibarca reddetmişlerdi. Grand Orient’in Türkiye temsilcisi olan ÖMBL ise açıklamasında halkın manevi değerlerinden bahsediyor. Anlaşılan kamuoyundaki algıyı değiştirmek adına karşı algı operasyonu geliştirmişler. Gazetelere gönderdikleri noter tasdikli ihtarnameyi zamanında eski üyesine gönderip kimliğinin iadesini isteselerdi daha akılcı bir davranış olurdu. Ya da biraz daha paraya kıyıp noter belgesinin ekine o üyenin dernekten çıkarılması hakkındaki gerekçeli kararı da koysalardı mantıklı bir iş yapmış olurlardı. Akıl denilen şey bunların sadece dilinde, eyleminde değil.

Birader, bütün bunların minarelerden yapılan korsan yayınla ne alakası var diyeceksiniz. Hadi üçleme yapalım… Üç nedenden ötürü ilişkilendiriyorum. Birincisi her iki olayın da birbirine yakın tarihlerde meydana gelmesi, ikincisi İslam dinine hakaret eden Fırat Erez ile İzmir’i yöneten Tunç Soyer’in aynı büyük locaya yanı Tepebaşı 111 grubuna (ÖMBL) üye olması, üçüncüsü de Soyer’in en sevdiği marşın Ciao Bella olması ve seçim dönemi dahil birçok siyasi etkinlikte çalınmış olması.

Ne tesadüf değil mi? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mason Tunç Soyer’in en sevdiği marş İzmir’de minarelerden çalındı.

Tabii ki bu eylemin Tunç Bey ile bir alakası olamaz, olsa olsa kel alakası vardır.

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar