https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-7521264895.png
Özhan KIZILTAN

Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz

19-12-2018 13:05

Masonluk dünya çapında bir aldatma örgütüdür. Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında insanları kandırmak, bunun yanında beşinci kol faaliyeti yürütmek amacıyla emperyalist ülkeler tarafından destekleniyor. Her ülkenin yapısına göre bukalemun gibi çeşitli kisvelere bürünüyor.

Aslında sömürü sisteminin bir parçası olan masonluğun,  gizli öğretisi içinde efendi - köle ilişkisi esastır. Fakat bunu öyle güzel bir tepsi de sunarlar ki, köleler sisteme kendisini teslim ettikçe biraz daha mason olduklarını, dolayısıyla özgürleştiklerini düşünür. Hakikat ise bunun tam tersidir. İngiliz masonluğunun temsilcisi Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği olarak ülkemizde faaliyet gösteren kurumun unvanında belirleyici bir özelliği görüyoruz. Demek ki, masonlar “Hür” ve “Kabul Edilmiş” olarak ikiye ayrılıyor. Biraderler bu kavramların üzerinde fazla düşünmezler, kendilerini hem hür hem de kabul edilmiş zannederler. Aralarından akılları çıkıp bu iki kavramı sorduğunda ise aldıkları cevap hep aynıdır; “Biz eski duvar ustalarının kurduğu teşkilatız, yavaş yavaş fikirsel masonluğa geçildiğinde, hür duvar ustaları (masonlar) tarafından aralarına kabul edilen aydın bireylere “kabul edilmiş” sıfatı verilmiştir”. 

Mükemmel, mükemmel olduğu kadar ikna edici bir palavra!

Duvar ustası anlamına gelen, Ortaçağın katedral ve saraylarını yapan MASON’ lar hiçbir zaman özgür olmamışlardır. Doğru dürüst yevmiye bile alamadan o mükemmel yapıların düşük maliyetle inşası için iliklerine kadar sömürülen duvar ustaları, ya da bugün operatif masonlar olarak bilinen taş işçileri, o dönemlerde “MASTER” adı verilen ve Türkçe karşılıklarından biri de SAHİP olan efendilerine hizmet eden birer köleydi. Zamanın duvar ustalarının, yani masonların özgür olduklarına dair gösterilen en önemli gerekçe, onların uluslararası dolaşım hakkına sahip olduğu görüşüdür.

Kölelerin, bağlı bulunduğu örgütün izniyle diğer ülkeleri seyahat edebilmesini sağlamak, onların özgür olması için değil, daha fazla sömürülmeleri içindi. Bu serbestlik, Feodal Krallara daha fazla hizmet etmek amacıyla Vatikan tarafından duvar ustalarına sağlanan bir ayrıcalıktı. Bağlı bulundukları localar tarafından evlenmelerine izin verilmeyen ve çalışmak için koloni halinde ülkeden ülkeye gezdirilen duvar ustaları (masonlar), localarda yemin ettirilerek köleleştiriliyordu. Masonlar, baş mimarlarının ve meslektaşlarının önünde yemin etmiş ahlaklı bireylerdi. Sahip oldukları onur ve yüksek ahlak duygusu locaları tarafından daha fazla sömürülmeleri için kullanılıyor, kaçıp gitmeleri vicdanen engelleniyordu.  

Bu nedenle, Ortaçağın çilekeş ve ahlaklı kölelerine Freemason, Türkçesiyle “Hür Mason” demek kandırmacadır. Masonların en büyük üstadı sayılan Hiram Abif dahi özgür değildi. Hz. Süleyman’ın verdiği sipariş üzerine, efendisi tarafından kendisine yollanan ahlaken fevkalade özellikler taşıyan köle bir mimardı.

Derneğin unvanında bulunan HÜR ve KABUL EDİLMİŞ kavramları, derneğe üye olanların hem hür hem de kabul edilmiş sıfatlarına sahip olduğu algısını yaratıyor. Herkese üç yıl sonra MASTER (üstat-efendi) olma hakkı verilse de; Bu uygulama üyeleri sistemde tutarak daha fazla sömürmek içindir. Bazı aklı evveller, verdikleri tavizlerle derneğin en üst kurullarına girerek efendi sınıfına dâhil olduklarını, ayrıcalıklı olduklarını zanneder. Onların ayrıcalığı, Ortaçağ’ın duvar ustalarına verilen ayrıcalıktan farklı değildir. Ayrıcalıklar, kölelerin daha fazla sömürülmesi içindir. Sistemde, gerçek üstatların sayısı iki elin parmakları kadardır, fakat onlar da dernek üyesi değildir.

Masonluğun “Efendi- Köle” ilişkisi Ritüellere (ayinlere) de yansımıştır. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinin devamı olan E.K.S.R ‘nin dördüncü derecesine yükseltilenlere “KÖLE” diye hitap ediliyor. Felsefi derecelere girenler, yüksek dereceler aldığında kölelikten kurtulup hür mason olacaklarını düşünseler de acı gerçek ortadadır:

“Bir mason hiçbir zaman hür olamaz, hür bir insanın da masonluğa değil masonlara ihtiyacı vardır.”  

Dolayısıyla çağımızın fikirsel duvar ustalarının, yani fikirsel kölelerin yetişmesi için masonluk, sahipler (Master’lar)  tarafından desteklenmesi gereken öğretilerden biridir.

Masonluk sistemi içinde, derecesi ne olursa olsun bir mason hür olması mümkün değildir. Onlar, kıdemi arttıkça daha fazla sömürülen, daha fazla sisteme köle edilen duvarcılardır.

Tarihi görevleri ise efendilerine hizmet etmektir.

Özhan Kızıltan

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar