Eğitim
Giriş Tarihi : 31-05-2014 09:39   Güncelleme : 31-05-2014 09:39

OMÜ ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULLARINI ZİYARET ETTİLER

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ikinci öğretim öğrencileri, “Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim” dersi kapsamında köy okullarını ziyaret ettiler.

OMÜ ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULLARINI ZİYARET ETTİLER
Derste öğrendikleri konuların uygulamadaki işleyişini görmek amacıyla öğrenciler Öğr. Gör. Yaşar Çelik’le birlikte Canik İlçesinin Düvecik, Adatepe ve Başalan ilkokullarına gittiler. Üç gruba ayrılan öğrenciler gittikleri okulları gün boyu incelediler.
Dersin öğrencilerinden Ercan Genç, geziyle ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi: “Öğretmen adayları olarak kişisel ve mesleki gelişimimize katkıda bulunacağını düşündüğümüz için birleştirilmiş sınıflarda eğitim - öğretim yapılan okullara gitmek istedik. Canik ilçesinde bulunan üç köy okuluna gittik. Aynı sınıf ortamında farklı kademedeki öğrencileri okutabileceğimizi derslerde öğrenmiştik. Bu gezi sayesinde öğrendiklerimizin nasıl uygulandığını ve öğretme - öğrenme sürecinde, öğretmen ve öğrencilerin ne gibi sıkıntılar yaşadığını görme fırsatı bulduk. Öğrencilerin bazılarının kalem, silgi gibi temel araç - gereçlerinin yetersizdi. Bu öğrencilere ve sınıf öğretmenlerine kırtasiye malzemeleri, öğretmenlere de ek olarak derslerde kullanılabilecekleri kaynak kitaplar ve okuma kitapları hediye ettik. Bir okulda ‘uygulama bahçesi’ gördük. Öğretmen bahçesinde sebze yetiştiriyordu. Öğrencileri olumlu anlamda geliştireceğini düşündüğümüz bu bahçeyi çok beğendik. Geziden edindiğimiz tecrübeler meslek hayatımız açısından örnek olabilecek türdendi. Bu etkinliğin diğer sınıf öğretmeni adayı arkadaşlar tarafından geliştirilip geleneksel hale getirilmesi de son derece yararlı olacaktır. Bize bu fırsatı veren değerli hocalarımıza ve üniversite yönetimine çok teşekkür ederiz.”
 
 
 
 
adminadmin