Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 27-06-2014 10:59   Güncelleme : 27-06-2014 10:59

OTTOMAN NEDİR OSMANLIMI DEMEK İSTİYORSUNUZ

Eskiden içerisinde bir kafe ve düğün salonu bulunan tesisleri büyüterek, düğün salonu sayısını ikiye çıkardıklarını, ayrıca iki kafe ve kamelyalarda eklediklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Eskidende sosyal tesis olarak kullanılan bu yerde yaklaşık 4 bin metrekarelik alan atıl duruyordu. Biz bunu değerlendirmek istedik. Bu amaçla Hemen bir proje geliştirerek uygulamaya koyduk. Ottoman adını verdiğimiz, hem yazın hem kışın kullanılabilecek,üstü açılır kapanır, yaklaşık 400 kişilik son derece modern, belki de Samsun'un en güzel düğün salonunu yapıyoruz. İsteyenler artık düğünlerini, nişanlarını,sünnetlerini denize karşı yapabilecekler. 6 adet kamelya ile iki ayrı kafeterya yaptık. Kafelerimizde misafir edeceğimiz halkımıza en iyi yiyecek-içecek ve hizmeti sunmak için iki mutfak,pide fırını,çay ocağı yaptık. Müdüriyet binası ekledik. Bay-bayan mescitleri ile tuvaletler yaptık."diye konuştu.

OTTOMAN NEDİR OSMANLIMI DEMEK İSTİYORSUNUZ
Yalı Kafe ve Ottoman adını verdikleri sosyal tesislerin,kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunulacağını da söyleyen Başkan Taşçı, "İçindeki sosyal tesisleri, yaşam alanları,çevre düzenlemesi ile örnek bir proje olmaya aday tesisimiz Atakumluların ve Atakum'u ziyarete gelenlerin buluşma noktası olacaktır" şeklinde konuştu. 

İnşaat çalışmalarını sık sık denetleyerek sosyal tesislerin ve düğün salonunun en ufak ayrıntısı ile yakından ilgilenen Başkan Taşçı,"Gören herkesin beğeneceği örnek bir kompleks yaratıyoruz" dedi.

OTTOMAN NEDİR?

Osmanlı kelimesi İngilizceye ottoman olarak geçmiştir. Özel isimler İngilizceye olduğu gibi geçmesine rağmen Osmanlı kelimesi İngilizceye neden ottoman olarak geçmiştir, tartışma konusu. Ottoman aynı zamanda İngilizcede puf anlamına gelir.
adminadmin