Sağlık
Giriş Tarihi : 11-02-2014 17:41   Güncelleme : 11-02-2014 17:41

ÖZEL HASTANELERDEN MUTLAKA FATURA İSTEYİN

Özel bir sağlık kuruluşuna oğlunu götüren muhasebeci Fatih Ö., tedaviden sonra 68 liralık masraf için ayrıntılı fatura istedi. Görevli ise öyle bir fatura veremeyeceklerini, zaten böyle bir uygulamadan haberlerinin olmadığını ifade etti.

ÖZEL HASTANELERDEN MUTLAKA FATURA İSTEYİN
Bunun üzerine Fatih Ö. yanında bulunan SGK’nın yazılı talimatını gösterdi. Sorumlu hemşireye yönlendirildi. Görevli hemşire önce istenen faturayı veremeyeceklerini, vermeleri halinde zarar edeceklerini anlattı. Israr karşısında ise 68 liralık masraf 18 liraya düştü. Fakat sorumlu hemşirenin cevabı ilginç oldu: “Bir daha bizi tercih etmeyin. Buraya gelmeyin.”
 
Mutlaka hastaneden ayrıntılı fatura isteyin. Tüm işlemler ayrıntılı faturada mutlaka yer alsın. SGK’ya göre, hastaneler 100 liranın altındaki ayrıntılı faturaları vatandaş talep ettiğinde, 100 liranın üzeri içinse vatandaş talep etmeden vermek zorunda. Hastaneden mutlaka SGK’nın belirlediği Sağlıkta Uygulama Tebliğinin (SUT) işlem kodlarını talep edin, bu işlem kodlarını SGK’nın internet sitesine girerek fazla fark ücreti alınıp alınmadığını kontrol edin.
 
Eğer fazla fark ücreti alındığını tespit ettiyseniz ‘ayrıntılı fatura’ ile birlikte SGK merkezlerine şikayet edin.
 
adminadmin