Said Ercan, sunumunun girişinde kendisinden söz ederek, öğrenclik yıllarında şiirler yazdığını, günlükler tutuğunu, bunlara daha sonra dijital günlüklerin eklediğini ifade etti.
Yazar Said Ercan, “Çok güzel bir medeniyetimiz var. Dünyanın neresine gidersem gideyim bunu görüyorum. Batıda insanlar İslam’a koşuyor. Bununla ilgili birçok örnek var. Avrupa ülkelerinde insanlar, kendileri ile konuşacak insan bulmakta zorlanıyor” dedi.
Yazar Said Ercan konuşmasında “Medeniyet" vurgusu yaparak şunları söyledi:
Sosyal medyada gösterilen Türkiy, Tiktok’ta gösterilen Türkiye bizim yaşadığımız Türkiye değildir. Türkiye bütün illeriyle bir medeniyet ülkesidir. Benim ülkemde herşey var. Sadece biz bu ülkeyi tanımıyoruz. Ülkemizi iyi tanımalıyız. Ülkemiz herşeyiyle mükemmel bir ülkedir. Bizler inanılmaz, bir medeniyetin çocuklarıyız.
Yapay zekayla beraber dijital dönüşümle beraber bu medeniyetimizi kaybetme riski ile karşı karşıyayız. Çünkü yapay zeka, özellikle snapchat yapay zeka arkadaşı var. Yapay zekaya 100 şairi say dedim, 100 şair içerisinde Sezai Karakoç ve Necip Fazıl Kısakürek’i söylemedi. Bunu kabul edecek miyiz? İsmet Özel, Sezai Karakoç, Necip Fazıl’sız bir şair listesi olabilir mi? Yapay zeka senin bilincini değiştiremek üzere. Bizi dinimizinden, kültürümüzeden, ailemizden, koparan bir yapay zeka ile karşı karşıyayız.
Gazze’de Yapay Zeka ile 50 Bin İnsanı Şehit Ettiler
Said Ercan, kendisini büyük bir dikkatle dinleyen öğrencilere şunları söyledi:
“Aslında yapay zekayı kendi haline bıraksalar, yapay zeka iman edecek. Evrende Allah’ın açık bıraktığı hiç birşey yok. Kur’an’ı her zaman farklı bir gözle okuyun. Geçen Kur’an okuyorum, mirasla ilgili ayetler geldi, Kur’an’ın kadınlara verdiği hakkı bugün dünya vermiyor. ABD’de daha 1950 yıllarına kadar siyah kadın, beyaz adamın önünde ayağa kalkmak zorundaydı” hatırlatmasında bulundu.
Batı Bize Medeniyet Öğretemez
“Batı bize asla medeniyet öğretemez. Bizde cirit diye bir oyun var. Ciritte eğer rakibine zarar vermezse puan alırsın. Batıda ise oyunlarda zarar verirsen puan alırsın. Benim medeniyetim zarar vermediğinde puan veriyor. Oyununda bile zarar yok. Batı sürekli insanı yok etmek üzere çalışıyor. Hz. Muhammed (s.a.s.) kuşu ölen çocuğu ziyarete gidiyor. Biz böyle bir medeniyetin çocuklarıyız. Bunun içindir ki Kur’an’ı ve Hz. Muhammed’i iyi bilmemiz gerekiyor. Bu bir medeniyet savaşıdır.”
Kendimizi Devamlı Yenilemeliyiz
Said Ercan, “insanları robotlaştırlamaya, robotlarıda insanlaştırmaya” çalışıldığını söyleyerek şunları ifade etti:
Allah insanı en güzel şekilde yatartmıştır. Bakın roboto kime benzetiyorlar, insana. Allah’ın esereni bakmadan yeni birşey üretmek mümkün değildir. O kadar güzel bir dinimiz, okadar güzel bir medeniyetimiz var. Kendinizi daima yenileyin. İyi kitaplar okuyun.
Sosyal medyada gördüğünüz herşeye inanmayın. Medya bazen sevmemiz gerekeni sevdirmez, sevmememiz gerekeni sevdirir. Birşeyin doğru olup olmadığını, doğru kayanklardan araştırmaya gayret ediniz.
İnsanlar Hızlıca Robotlaşıyor
Said Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yapaya zeka ve dijital dönüşüm.İnsanlar hızlıca robotlaşıyor. Robot var zaten neden robotlaşıyorsun. Bu çağda insan kalanlar değerli olacaktır. İnsani tepkiler verenler, sosyal olanlar değerli olacak. Kendini geliştiren, iletişimi iyi olan, insan kalmayı becerenler başarılı olacaktır. Ama robotlşaşanlar, tepkisizleşenler, ruhsuz olanlar ise robotlar karşısında kaybedeceklerdir.”
Bağımlı Olmadan Teknoloji Kullanmalıyız
“Bağımlı olmadan tenkolojiyi kullanmalıyız. Yapay zekayıda iyi kulanan kazanacak. Hayatı tamamen tekonoljiyi yapaya zekaya devredemezsin. Mutlaka bir hedefimiz bir gayemiz olmalıdır. Hedemizde daha ahalkılı bir toplum için ne yapabilirz mutlaka olmalıdır. Hayatla barışık olmalıyız.” açıklamasında bulundu.
Programın sonunda Okulu Müdürü Kahraman Selçuk, Yazar Said Ercan’a sunumdan dolayı teşekkür ederek, kendisine plaket verdi.