Sağlık
Giriş Tarihi : 06-04-2021 09:26   Güncelleme : 06-04-2021 09:26

Samsun Diş Hastanesi Neden Açılmıyor!

Türkiye genelinde COVİD – 19’a bağlı kısıtlamalar doğrultusunda Mart Ayında Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’nin Faaliyetleri ‘’Elektif İşlemlerin Ertelenmesi’’ konulu yazı ile Acil vakalar dışında tümüyle durdurulmuştu.

Samsun Diş Hastanesi Neden Açılmıyor!

Aynı Dönemde Özel Diş Poliklinikleri, Özel Laboratuvarlar ve tedarikçi Firmalar da faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Sonrasında ise, Haziran başı itibari ile Sağlık Bakanlığının Normalleşme Planı çerçevesinde hazırlamış olduğu rehbere göre Özel Polikliniklerin tümü gerekli önlemlerini alarak hasta kabulüne başlamış, ancak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri faaliyetlerine başlamamıştır.

Samsun’da Salgının başladığı günden bugüne Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelere bağlı Diş Hastaneleri, hastalara muayene ve diş çekme haricinde hiçbir hizmet vermedi.

Bu durum Hareketli ve Sabit Protez ile dolgu - kanal tedavisi yaptırmak isteyen vatandaşlar mağdur oldu.

 

ÖZEL HASTANELERE VE MUAYENEHANELERE GÜN DOĞDU

Özel diş tedavi merkezleri, hatta ruhsatsız olarak çalıştırılan merdiven altı klinikler bile salgın döneminde Hareketli ve Sabit Protez ile dolgu - kanal tedavisi yapmaya devam etti.

Durumu fırsata çevirmek isteyen özel diş tedavi merkezleri, tedavi ücretlerine de fahiş oranda zam yaptı.

Bu Merkezlerin açmış olduğu ihaleleri alan, Özel Diş Protez Laboratuvarları ile Malzeme tedarikçilerinin mağduriyetleri çok büyük oldu.

Özellikle Tek gelir kaynağı bu merkezlere hizmet sunmak olan Diş Laboratuvarları iş yapamadığı için borçlarını döndürememekte ve binlerce çalışanını da ister istemez mağdur ediyor.

Ekim 2020’de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü – Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan 81 İl sağlık Müdürlüğüne gönderilen COVİD – 19 Normalleşme Sürecinde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Konulu genelgede Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin Tedavilere başlayabileceği hususları açıkladı.

 

GENELGEDE NELER VAR

1. Fiziksel kapasitenin etkin ve verimli kullanımı, artan tedavi gereksinimlerinin karşılanabilmesi ve personel verimliliğine ilişkin eylem planları belirlenmelidir. Bu amaçla; mevcut personel ve ünit kapasiteleri göz önünde bulundurularak çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli ve gerekli görüldüğü takdirde vardiyalı çalışma takvimi belirlenerek İl Sağlık Müdürlüklerine aylık olarak gönderilmelidir.

2. Filyasyon çalışmaları kapsamında yapılan görevlendirmelerde ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kurumlardan görevlendirilecek personel sayısı, ilgili başhekimliklerle koordineli olarak ve poliklinik hizmetlerini aksatmayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

3. Tüm kurumlarda triaj birimleri oluşturularak hastaların aciliyet durumlarının tespiti ve ilgili birimlere yönlendirilmesi sağlanmalı, böylece bina içerisinde oluşacak hasta yoğunluğunun önüne geçilmelidir. Mümkün olan durumlarda triaj birimleri öncelikli olarak uzaktan iletişim yöntemleri (telefon, internet gibi interaktif yöntemler ile) kullanılarak hizmet verecek şekilde tasarlanmalıdır. Bu birimde hastane kapasitesine uygun sayıda personel görevlendirmesi yapılmalıdır.

4. Acil ve zorunlu diş hekimliği hizmetleri kapsamında tanımlanmış olan vakalarda; kanal tedavisi, diş çekimi, protez tamiri, düşmüş/kırık dolgu yenilenmesi, kron/köprü simantasyonu vb. dental  üdahalelerin mümkünse aynı seans içerisinde, değilse mümkün olan en az sayıda tedavi seansında yapılmasını sağlayacak şekilde randevu planlaması yapılmalıdır.

5. Sağlık kuruluşunda acil ve zorunlu tedaviler hariç tüm tedavi hizmetleri randevulu olmalı ve kurumlardaki randevusuz hasta girişi en aza indirgenmelidir. MHRS randevularının düzenlenmesi, aynı seansta tedavi işlemlerinin ve tedavi sonrası ortam ezenfeksiyonunun yapılabilmesine olanak sağlayacak şekilde, başhekimlikler tarafından yapılmalıdır.

6. Gerekli hallerde uzmanlık branşına bakılmaksızın tüm hekimlerin yoğunluk olan birimlerde görevlendirilmesi yapılmalı, bu sayede mevcut iş gücünün etkin kullanımı sağlanmalıdır.

7. Nöbet hizmetlerinin planlanması; aktif diş hekimi sayısı, ulaşılabilirlik, yardımcı personel sayıları ve hasta potansiyeli değerlendirilerek il sağlık müdürlüklerince yapılmalıdır.

8. Diş protez laboratuvarlarında çalışan personel sayısı, hasta yoğunluğu ve iş kapasitesi göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmelidir.

 

SAMSUN SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ BU HUSUSLARI SAĞLAYAMIYOR MU

Samsun Sağlık İl müdürlüğü bu hususları sağlayamayarak Ağız ve Diş Hastanesini yaklaşık bir yıldır açamadı.

Samsun Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Hastanesi’nde görevli personelin filyasyonda görev yaptığını ileri sürerek diş hizmetlerinin tamamını askıya aldı.

Bazı illerde tamir, düşmüş diş vuruk dolgu gibi işler yapılıyorken Samsun’da bunlar da yapılmıyor.

Diğer yandan kamu ve üniversite hastanelerinin Ağız ve Diş hizmetlerini durdurması özel hastanelerinin hizmetlerine fahiş zam yapmalarına sebebiyet veriyor.

Öte yandan Samsun Samsun’da bir kamu hastanesi sorumlusunun eşinin bir özel hastanede yetkili olarak göreve başlamasının Samsun’da Ağız ve Diş Hastanelerinin açılmamasının sebebi olabilir mi soru da akıllara takılıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN