Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber

Samsun'da Tarım Devine Konkordato Şoku!

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi, bölgenin tanınmış fidan ve tarım şirketlerinden Agropark Tarımsal Pazarlama ile şirket ortakları hakkında 3 aylık geçici konkordato mühleti kararı verdi

Samsun'da Tarım Devine Konkordato Şoku!
Paylaş:

Samsun’da tarım ve fide üretimi sektöründe faaliyet gösteren Agropark Tarımsal Pazarlama ve Fide Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. ile şirket ortakları Ali İhsan Yetik ve Fatih Albayrak’ın konkordato talebi mahkeme tarafından kabul edildi. T.C. Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, 2026/1552 esas numaralı dosyada yaptığı inceleme sonucunda İcra ve İflas Kanunu uyarınca gerekli belgelerin eksiksiz sunulduğunu belirterek 13 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Geçici komiser atandı

Çarşamba Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne 3914 sicil numarasıyla kayıtlı olan dev firmaya ve ortaklarına yönelik verilen geçici mühlet kararıyla birlikte geçici konkordato komiseri de görevlendirildi. Sürecin şeffaf ve usulüne uygun yürütülmesi amacıyla geçici konkordato komiserliği görevine Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Cemalettin Kola getirildi.

Alacaklılar için 7 günlük itiraz süresi başladı

Mahkemenin aldığı geçici mühlet kararı, kanun gereğince kesin mühlet sonuçlarını doğuracak. Bu süreçte alacaklılar, rehinli alacaklar, sözleşmeler ve borçlular bakımından İİK ilgili maddelerindeki hukuki koruma hükümleri geçerli olacak.

Öte yandan alacaklılar, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe vererek karara itiraz edebilecek. Alacaklılar, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durumun bulunmadığını delilleriyle birlikte sunarak mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecek.

Kritik duruşma 13 Ekim'de

Şirketin ve ortaklarının geleceğini belirleyecek olan kritik duruşma tarihi de belli oldu. Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi, konuya ilişkin duruşmanın 13 Ekim 2026 Salı günü saat 14:30'da yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Samsun Haber Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat