Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-10-2023 10:47

Samsun’da Yeni Dönemin İpuçları

Ak Partinin yeni MKYK ve ardından yeni MYK'sı belirlendi.

Samsun’da Yeni Dönemin İpuçları

Yeni MKYK'da 49 değişiklik olurken yeni MYK nerdeyse eskisinin aynı kaldı.

Tek yeni o da tam yeni sayılmaz Yusuf Ziya Yılmaz'ın bu sefer atanmış değil seçilmiş / seçtirilmiş olarak MKYK ve MYK'ya girmesi oldu.

Samsun olarak en çok merak edilen ise eski Ticaret Bakanı şimdinin Samsun milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı tabiri caizse icraat planında ‘kodum mu oturtan’ Mehmet Muş ve onun yol arkadaşları Mustafa Demir, Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı'ya ne olacak?

Hafta sonu yapılan kongreyi düz ve teorik okursanız kongrenin Samsun galibi Yusuf Ziya Yılmaz ve kontenjanını kimseye kaptırmayan Çiğdem Karaaslan hanımefendi…

Yine düz ve teorik okuma yaptığınızda Mehmet Muş, Ersan Aksu ve dahi Orhan Kırcalı genel merkez nezdinde ikinci planda… Kalmış….

Gibi görünüyor…

Peki gerçekten böyle mi dir? Ya da böyle mi okumalıyız kongreyi?

Özellikle de yaklaşan yerel seçimlerde listeleri hem de yerel yönetimler genel başkanı olarak Yusuf Ziya Bey ve diğer MYK üyesi Çiğdem Hanım mı yapacak?

Mevcut belediye başkanı ve adayı olacakların paylaşımlarına ve beraber 'çekindikleri' fotoğrafları paylaşanlara göre böyle bir durum vardır.

Özelde görüştüğümüz üst seviye siyasetçilere göre ise Yusuf Ziya Bey bu riski tek başına almaz.

Çiğdem hanımın Samsun için risk aldığı ise şu ana kadar görülmüş şey değildir.

Yani Mehmet Muş her ne kadar MKYK, MYK'ya hepsinden daha fazla hak ediyor olsa da -ki bizce- girememesi ya da girmek istememiş olması genel merkez nezdinde gücünü kaybettiği anlamına gelmez.

Bunu zaman gösterecektir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

adminadmin