Eğitim
Giriş Tarihi : 04-06-2014 11:45   Güncelleme : 04-06-2014 11:45

SAMSUNLU 55 ŞAİR VE YAZAR OKURLARIYLA BULUŞTU

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Yazarlar Derneği’nin ortaklaşa “Okumak İlkadım’dır” projesi kapsamında “Yazar-Okur Buluşması” etkinliği düzenledi.

SAMSUNLU 55 ŞAİR VE YAZAR OKURLARIYLA BULUŞTU
Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) Kültür Salonunda düzenlenen etkinliğe İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  Açılış öncesi konuşan Samsun Yazarlar Derneği Başkanı İsa Abanoz, “Bugün burada bulunmamızın birinci nedeni yazar ve şairlerimizdir. Onlar sözleriyle gündem oluşturan, şiirleriyle haykıran, gördüğü yanlış ve haksızlıklar karşısında susmayan, diline, edebiyatına, sanatına sahip çıkan duyarlı yüreklerdir. Yazarlarımızın kalemlerinin mürekkebi hak ve hakikati haykırmak için akmaya devam edecektir” dedi.

  Projenin Samsun’a ve Türkiye’ye ışık tutacağını ifade eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Okumak İlkadım’dır. Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliğin, derneğe, milli eğitim camiamıza, yazarlar ve sanat camiasına, Samsun ve Türkiye’ye ışık tutacağına yürekten inanıyorum. Geleneksel hale gelen Samsunlu yazarların katıldığı 3. Yazar - Okur Buluşması'na katılımlardan dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  Şair ve yazarların bir toplumun baş tacı olduğunu belirten İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Samsunlu şair ve yazarları Türkiye’ye yaymak zorundayız. Gençlerimiz kitap okuma alışkanlığı kazanması çok önemlidir. kurtuluş edebiyatına baktığımızda hangi şair, hangi edebiyat eseri yazılmışsa içinde Samsun kelimesi geçer. Ama biz Samsun’un içindeki insanlar olarak bu zenginliğimizin ve değerimizin halen farkına varamıyoruz” şeklinde konuştu.

  Konuşmaların ardından etkinliğin açılışı yapıldı. 1 gün açık kalacak olan buluşmada Samsun’da yaşayan 55 şair ve yazar konuklarına hem kitaplarını tanıttı hem de kitaplarını imzaladılar.
adminadmin