Dostder Eğitim ve Kültür Derneği Akademi Çalışması olarak yapılan Satır Arası Söyleşi bu ay iki akademisyeni konuk edecek. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bil. Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Tatar ve 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tar. ve Sanatları Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çakır’ın konuk olacağı söyleşinin konusu İslam Düşüncesi ve İslam Kültüründe Müzik olacak.
Söyleşi Ali Serenli ve M. Akif Altunışık’ın soruları eşliğinde gerçekleşecek. İslam Felsefesinde Prof. olan ve ‘Hermenötik’ üzerine yaptığı çalışmaları ile dikkat çeken Burhanettin Tatar ile DEM Yayınlarından çıkan ‘İslam Düşüncesine Giriş’ adlı kitabı merkez edinilerek İslam Düşüncesinin özellikleri, hermenötik yapısı, şehir felsefesi, sanat anlayışı, muhafazakar sanat imkanı ve kadına bakışı gibi konular konuşulacak.
Yine aynı yayın evinden ‘Müziğe Giriş’ adlı kitabın yazarı Türk Din Musikisi Dalında Doç. olan Neyzen Ahmet Çakır ile İslam Estetiğinde Müziğin yeri konusu çerçevesinde söyleşi yapılacak.
Programa izleyici olarak katılanlara da soru sorma imkanı veren söyleşinin ardından, müzik dinletisi yapılacak. Prof. Dr. Burhanettin Tatar ve Doç. Dr. Ahmet Çakır’ın İslam musikisine örnek olan birkaç eserin icrası ile program son bulacak.
SATIR ARASI ŞÖYLEŞİ
Samsun da yaptığı uzun soluklu eğitim faaliyetleri ile dikkati çeken Dostder Eğitim ve Kültür Derneği Satır Arası Söyleşi programı ile Samsun kültürüne önemli katkı sağlamaya devam ediyor.
admin
















































































































































































































