Gerekçeler arasında artan ibadet ihtiyacı, sosyal denge ve mütekabiliyet ilkesi yer alıyor.
CAMİ İÇİN EN UYGUN ALAN: SELİM KİRAZ PARKI
Samsun’un Atakum ilçesinde sahil bölgesinde bulunan Mehmet Selim Kiraz Parkı’nın bir bölümünün cami olarak düzenlenmesi teklifi gündeme geldi. Teklife göre yaklaşık 2.500 metrekarelik park alanının ortasında yer alacak 500 metrekarelik bir ibadet alanı, hem dini ihtiyaçlara cevap verecek hem de park fonksiyonunu sürdürecek.
Parkın Samsun-Bafra yolu ve sahile cephesi bulunması sebebiyle ulaşım açısından ideal olduğunu vurgulanıyor.
Gündüz denize giren, akşam yürüyüşe çıkan vatandaşların ibadet ihtiyaçlarının bu sayede karşılanabileceği belirtiliyor.
TOPLUMSAL UZLAŞI VE MÜTEKABİLİYET VURGUSU
Teklif sahipleri, Atakum sahilinde mevcut bir kilise bulunduğunu hatırlatarak, mütekabiliyet esasları çerçevesinde bölgeye daha görkemli bir cami yapılmasının sosyal denge açısından önem taşıdığını belirtiyor.
Yakın zamanda Atakum’daki bir mescit inşaatının CHP’li meclis üyelerinin şikâyetiyle mahkeme kararıyla yıkıldığını hatırlatan vatandaşlar, bu kararın ardından cami ihtiyacına yönelik taleplerin arttığını ifade ediyor.
BELEDİYELERDEN ORTAK KARAR BEKLENİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Atakum Belediyesi’nin konuyla ilgili istişare halinde olduğu öğrenildi. Önümüzdeki süreçte Savcı Selim Kiraz Parkı’nın bir bölümüne cami yapılması yönünde resmi bir adımın atılması bekleniyor.
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adının yaşatılması amacıyla önerilen cami projesi, kamuoyunda destek bulmaya devam ediyor.
MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR
Mehmet Selim Kiraz, 01 Ocak 1969 tarihinde Siirt iline bağlı Kayaboğaz köyünde Saadet ve Hakkı Kiraz’ın çocuğu olarak dünyaya geldi.
ilkokul ve ortaokulu Siirt’te tamamladıktan sonra liseyi Mersin İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve hukuk eğitimini bu okulda tamamladı.
Lisede okurken aynı zamanda terzilik yaptı ve eğitimine çalışarak devam etti. Mehmet Selim Kiraz’ın çocukluğundan bir fotoğraf Hukuk fakültesindeki eğitiminin ardından hakimlik görevine başlayan Kiraz çeşitli illerde görev yaptıktan sonra 2010 yılında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.
Burada 4 yıl çalıştıktan sonra 2014 yılında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına getirildi ve 14 yıl savcılık yaptı.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz 31 Mart 2015 tarihinde görevi başında iken uğramış olduğu saldırı sonucunda yaşamını yitirdi ve tüm ülkeyi yasa boğdu.















































































































































































































