Cami tartışması büyüyor
Samsun'da kamuoyunun gündeminden düşmeyen Sheraton Otel tartışmasına bu kez, Yalı Kafe içine inşa edilen ve mahkeme kararıyla yıkılan cami eklendi.
Samsun Bülteni yazarı İlhan Demircioğlu, kaleme aldığı yazıda hem Cumhuriyet Halk Partisi'ni hem de iktidar kanadını hedef aldı.
"Yasaları hiçe sayıp din üzerinden siyaset yapılıyor"
Demircioğlu, caminin yıkılmasının sebebinin CHP değil, yürürlükteki imar yasaları olduğunu belirterek, “Yalı Kafe’nin yer aldığı alanda yapılaşma oranı en fazla yüzde 5 olabilir. Bunu mesleği mimar olan eski Başkan Mustafa Demir bilmiyor muydu?” diye sordu.
Cami üzerinden siyaset yapılmasına sert tepki gösteren Demircioğlu, caminin yıkılmasını siyasi fırsata çevirmek isteyen partileri da eleştirdi.
"Otele çözüm bulanlar camiye neden bulamadı?"
Demircioğlu yazısında, Yusuf Ziya Yılmaz döneminde inşa edilen ve hakkında defalarca yıkım kararı çıkan Sheraton Otel’in hâlâ ayakta olduğuna dikkat çekerek, “Koskoca Sheraton’a formül bulanlar, cami söz konusu olunca neden formül bulamadı?” ifadelerini kullandı.
"Yasayı çiğnediniz ama dürüstçe söyleyemiyorsunuz"
Demircioğlu, belediyeye ait otopark alanına cami yapılabileceğini, fakat buranın gelir getirici bir alan olduğu için tercih edilmediğini vurguladı. “Yasayı bilerek çiğnediniz ama bunu halka söyleyemiyorsunuz. Gençler artık bu tür kurnazlıklara kanmıyor. Hizmet istiyorlar, o da sizde yok” diyerek siyasi yöneticileri samimiyetsizlikle suçladı.














































































































































































































