Sağlık
Giriş Tarihi : 09-02-2014 17:04   Güncelleme : 09-02-2014 17:04

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLER ECZANELERE BAŞVURABİLECEK

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle düzenlenecek etkinlikler boyunca, sigarayı bırakmak isteyenler eczanelere sigarayı bırakmak konusunda destek için başvurabilecek, uzman eczacılardan bilgi ve danışmanlık alabilecek.

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLER ECZANELERE BAŞVURABİLECEK
Etkin Eczacılık Derneği sigarayı bırakmanın kazanımları ve kolay bırakmanın ipuçlarıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 10-15 Şubat tarihleri arasında eczanelerde etkinlikler düzenliyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle düzenlenecek etkinlikler boyunca, sigarayı bırakmak isteyenler eczanelere sigarayı bırakmak konusunda destek için başvurabilecek, uzman eczacılardan bilgi ve danışmanlık alabilecek.

Eczanelerde öncelikle Nikotin Bağımlılık Testi ile sigara içenlerin bağımlılıkları ölçülerek, buna bağlı olarak sigara bırakmanın sağlayacağı sağlık avantajları ve ekonomik kazanımlar anlatılacak. Bırakmayı kolaylaştırıcı ipuçlarıyla ilgili bilgi verilerek bırakma sürecinde ihtiyaç duyulabilecek destek yöntemleri önerilecek.

Etkin Eczacılık Derneği Başkanı Ayşegül Yıldız, bu kampanyayı düzenlerken amaçlarının öncelikle halkla iletişim kurarak "Eczacı mahallenizde, sokağınızda, yaşadığınız çevrede en yakın sağlık danışmanınızdır" mesajını aktarmak olduğunu belirtti. Yıldız, eczacıların toplumda sağlık danışmanı olarak bilinirliğini artırarak vatandaşların internetten ulaştıkları güvenilir olmayan bilgiyi referans almalarının önüne geçmek olduğunu kaydederek, "Böylece üretim kaynağı belirsiz, dudak uçuklatan pazarlama yöntemleriyle satışa sunulan sözde sağlık ürünlerini kullanmalarını ve bunların olası kötü sonuçlarına maruz kalmalarını da önleyebiliriz" dedi.
 
-"YENİ BAŞLANGIÇ, YENİ HAYAT, YENİ SEN"-
 
"Yeni başlangıç, yeni hayat, yeni sen" sloganıyla harekete geçen dernek, yeni bir başlangıç yapmak isteyen herkesi eczanelere davet ederek, zorlu sigara bırakma sürecinde takip edilmesi gereken adımları şöyle sıraladı:

"-Kaç lira tasarruf edeceğinizi hesaplayın ve bununla neler yapabileceğinizi düşünün.

-Bırakmak için tarih belirleyin, zihinsel hazırlığı kolaylaştırın.

-Bırakma günlüğü tutun.

-Yakınlarınızdan destek alın, sigara içmeyenlerle daha fazla vakit geçirin.

-Belirlediğiniz gün sigarayı bir seferde tamamen bırakın.

-Düzeninizi değiştirin, daha önce sizde sigara içme isteği uyandıran durumları önleyin
ya da değiştirin.

-Olumlu düşünün, hep yapabileceğinize inanın, kendinizi ödüllendirin.

-Sağlık profesyonellerinden destek alın.
adminadmin