Spor
Giriş Tarihi : 08-01-2024 14:59

Taraftarlarımızın Desteğini Hissetmek İnanılmaz Duygu

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Vacacars Fatih Karagümrük Maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Taraftarlarımızın Desteğini Hissetmek İnanılmaz Duygu

Teknik Direktör Markus Gisdol, “Açıkçası bizim için zor bir haftayı geride bıraktık, duygu yüklüydü kulübümüz emektarlarından Orhan Bey’in oğlunu kaybetmesi sebebiyle.

 

Tabii ki de performansları açısından netlik kazanmamış sakatlıktan dönen oyuncularımız vardı. Gerek bu maç olsun, gerek önümüzdeki maçlarda her maç için en iyi ilk 11 neyse onu oluşturmaya çalışıyoruz ve bu hafta için de bunu yaptık. Bunların totalinde kesinlikle bu galibiyetten ötürü çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.

 

Mustafa gibi genç bir oyuncunuz varsa ve geçen haftalarda gösterdiği gibi bir performans gösteriyorsa, bugün de yaptıklarından ötürü kendisini tebrik etmek gerekiyor. Akademimizden sadece Mustafa değil olabildiğince akademiden oyuncuları A takıma taşımamız gerekiyor Mustafa da bugün çok iyi bir performans gösterdi.

 

Aralardan sonra bu tür şeyler olabiliyor, her oyuncu bu maçın çok önemli olduğunu biliyordu. Tabii ki de ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar bazen de bu onları yanlış yapmaya itebiliyor. Açıkçası üçüncü bölgede biraz daha başarılı işler yapabilirdik, biraz daha sakin kalıp pas yapabilirdik, pozisyonlara girebilirdik. Bugün olan top kayıplarının sebebi bu maçı çok kazanmak istemiş olmalarından.

 

Taraftarlarımızın desteğini yanımızda hissetmek inanılmaz bir duygu, çünkü futbol kültürü olan bir kulüpte olması gereken şeyler. Ben gelmeden önce bana sıklıkla söylenmişti bugün kendi gözlerimle de görünce çok mutlu oldum.

 

Bunu açıkçası her zaman böyle yaptık. Her zaman iki 6 numara ile oynadık bunlardan bir tanesi her zaman daha ofansif 8 numara gibi oynadı. Bu oyun orta sahada oynayan oyuncular için çok zor bir maçtı savaşmaları gerekiyordu. Taylan da, Bennasser de sakatlıktan döndüler ama ikisi de çok iyi bir iş çıkarttılar ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bunu da başardıklarını düşünüyorum.

 

Bugünün galibiyeti çok önemliydi. Yarından itibaren Trabzonspor maçına odaklanarak çalışmalarımıza başlayacağız.

 

Her oyun birbirinden çok farklıdır. Sadece bizim için değil rakip için de gol şansı yakalamak çok zordu. İlk yarı bittikten sonra soyunma odasında şunu söyledim “Asla başınızı eğmeyin. İkinci yarıda doğru anda pozisyon gelecek. Ve bu şansı yakaladığımızda değerlendireceğiz.” Bu tür maçlarda oyun çok sıkışabiliyor, oyunun sıkıştığı alanlarda da çok fazla top kayıpları olabiliyor, takımın da buna reaksiyon vermesi önemliydi bugün de bunu başarabildikleri için kendilerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

adminadmin