Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-08-2025 17:42

Toplumun Nabzı Hemşeri Derneklerinde Atar

Samsun Gümüşhaneliler Derneği Federasyonu (SAMGÜDEF) Genel Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven, hemşeri derneklerinin toplumsal yenilenme ve dayanışmada kritik bir rol üstlendiğini belirterek, “Toplumun nabzı hemşeri derneklerinde atar” dedi.

Toplumun Nabzı Hemşeri Derneklerinde Atar

“Asıl Güç, Yanlışı Görüp Yenilenebilmektir”

 

Toplumların kusursuz olamayacağını ancak hatalarını görüp kendilerini yenileyebilmelerinin en büyük güç olduğunu vurgulayan Seven, “Hiçbir toplum ya da cemiyet hatasız değildir; asıl güç, yanlışını görüp kendini yenileyebilme kudretindedir. Toplumlara en büyük zararı ise yanlış insanlar verir. Yenilenebilen yapılar her defasında daha da büyür ve geleceğe daha sağlam yürür” ifadelerini kullandı.

 

“STK’lar Toplumsal Yenilenmenin Vicdanı”

 

Sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine dikkat çeken Seven, bu yapıların toplumsal vicdanın sesi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“STK’lar, toplumsal yenilenmenin vicdanı ve pusulasıdır. Bu noktada hemşeri dernekleri çok kıymetlidir; çünkü halkın nabzını en yakından tutan, sorunları ilk gören ve çözüm yollarını tecrübeleriyle işaret eden yapılardır.”

 

“Her Kesimden İnsan Derneklerde Buluşur”

 

Hemşeri derneklerinin kapsayıcı yapısına işaret eden SAMGÜDEF Başkanı, şu değerlendirmede bulundu:

“Her meslekten ve her ekonomik seviyeden insan orada zaten vardır. Toplumun nabzı hemşeri derneklerinde atar. Belki de manipülasyona en kapalı, iyiliğin ve kötülüğün en somut ve tarafsız şekilde ses bulduğu yegâne yerlerdir.”

adminadmin