Eğitim
Giriş Tarihi : 19-09-2025 18:24

Üniversitelerde İlk Ders Gazze

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2025-2026 akademik yılı açılış törenlerinde ve derslerinde Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerinin gündeme alınmasını istedi.

Üniversitelerde İlk Ders Gazze

YÖK’ten Üniversitelere Resmî Yazı

 

YÖK tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, İsrail’in yaklaşık iki yıldır Gazze’de sürdürdüğü saldırılarda çoğunluğu kadın, çocuk, yaşlı ve hastalardan oluşan sivil halkın hedef alındığı hatırlatıldı. Söz konusu katliamların, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiği ifade edildi.

 

“Vicdani Görevdir” Vurgusu

 

Yazıda, alenen ve pervasızca sürdürülen vahşete son verilmesinin en büyük temenni olduğu belirtilirken, üniversitelerin açılış programlarında bu hususun gündeme getirilmesinin insani ve vicdani bir sorumluluk olduğuna dikkat çekildi. YÖK, yükseköğretim kurumlarından bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini talep etti.

adminadmin