Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-05-2025 14:53

Usta sinemacılar Sinop’a Geliyor!

Türkiye'nin en kuzey ucunda, 9–11 Mayıs tarihleri arasında sinema rüzgarı esecek.

Usta sinemacılar Sinop’a Geliyor!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sinop Film Festivali, hem yerel halkı hem de sinemaseverleri sanatla buluşturacak. Festival kapsamında Zeki Demirkubuz, Hatice Aslan, Müge Uğurlar ve Melisa Şenolsun gibi sinemanın usta ve genç kuşaktan önemli isimleri Sinop’ta izleyiciyle bir araya gelecek. Tüm film gösterimleri ve etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

 

Üç Gün Boyunca Sinema Dolu Etkinlikler

 

Nirengi Kültür Sanat Derneği tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla; T.C. Sinop Valiliği ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu iş birliğinde düzenlenen festival, üç gün boyunca kenti sanatla kuşatacak.

 

Festivalin açılış töreni 9 Mayıs Perşembe günü Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi'nde yapılacak. Açılış filmi olarak, Türk sinemasının dikkat çeken yapımlarından “Mukadderat” gösterilecek.

 

10 Mayıs Cumartesi günü, yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı “Hayat” filmi sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimin ardından Demirkubuz, izleyicilerden gelen soruları yanıtlayacak.

 

Festivalin son günü olan 11 Mayıs Pazar’da ise “Derun” filmi gösterilecek. Gösterim sonrası, filmin başrol oyuncusu Hatice Aslan ve yönetmeni Müge Uğurlar ile söyleşi gerçekleştirilecek.

 

Yarışma Seçkisi: Belgesel ve Kurmaca Filmler

 

Bu yıl festival kapsamında iki ayrı yarışma düzenleniyor: “Ulusal Belgesel Film” ve “Ulusal Kısa Metraj Kurmaca Film” kategorileri. Toplam 244 başvuru arasından seçilen finalist yapımlar, 10–11 Mayıs tarihlerinde La Mer Sahne'de izleyiciyle buluşacak.

 

Festival Yönetmeni İzzet Aslan, “Sinop'u sadece izleyen değil, aynı zamanda sinema üreten bir şehir haline getirmek istiyoruz. Her yıl daha fazla izleyiciye ve filme ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz,” dedi.

 

Festival Danışmanı Serdar Can ise şehirlerin kültürel tanıtımına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Bir şehrin tanıtımının en zarif ve kalıcı yolu kültür ve sanattan geçiyor. Çünkü bir şehrin ruhu en çok sahnede, perdede ve sokaktaki sanatta kendini gösteriyor.”

 

adminadmin