Sağlık
Giriş Tarihi : 21-04-2014 12:06   Güncelleme : 21-04-2014 12:06

YABANCILAR TÜRK HASTANELERİNİ TERCİH EDİYOR

Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu belirten Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hakan Özcan, ülkelerde sağlık hizmetlerinden yeterli düzeyde ve istedikleri şekilde yararlanamayan yabancı uyruklu hastalar ile gurbetçiler tedavi için Türkiye'ye tercih ettiğini söyledi.

YABANCILAR TÜRK HASTANELERİNİ TERCİH EDİYOR
Başhekim Opr. Dr. Hakan Özcan, yaptığı açıklamada, "Hastanemiz yaklaşık 5 yıldır Samsun ve bölge halkına tüm dahili ve cerrahi uzmanlık dallarında, tüp bebek, onkoloji, diş üniteleri, acil servis, hematoloji ve tüm yoğun bakım hizmetlerinde A grubu sağlık hizmeti sunmaktadır. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız yaşadıkları ülkelerde uzman hekimlere ulaşmakta zorluk çekmekte, istedikleri şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Medical Park Samsun Hastanesi olarak Avrupa, Güney Afrika, Türki Cumhuriyetler, Libya, Kuzey ırak, Suriye, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelen hastalarımıza sağlık hizmeti vermiş olup şehir ekonomisine yaklaşık 2 milyon doların üzerinde katkı sağlamış bulunmaktayız. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız hastanemize başvurduklarında muayene hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, koroner anjiyografi ve yoğun bakım hizmetlerine kadar tüm branşlarda sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Şehir merkezindeki Medical Park Tıp Merkezi'yle de koordineli olarak çalışın burada da hastalara hizmet verdiklerini ifade eden Başhekim Opr. Dr. Hakan Özcan, "Şehir merkezindeki hastalarımız ve gurbetçilerimiz için Medical Park Tıp Merkezimiz uzman kadrosu ve kolay ulaşımı ile hizmet vermektedir. 20 uzman hekimi ile dahili ve cerrahi bölümlerde hizmet veren Tıp merkezimizle ve hastanemiz arasında hasta transferine imkan sağlayan bir sistem de oluşturulmuştur. Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir. Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm sağlık turizmi kabul etmek gerekmektedir. Ülkenin iklimini, tabi güzelliklerini, tarihi ve kültürel bölgelerini hastanelerimizdeki batı standartlarındaki sağlık hizmetlerini kendi insanımıza sunduğumuz gibi çevremizde gurbetçi ve tüm insanlara sunuyoruz. Sizlere sağlıklı bir yaşam için şifa kapısı olarak ülkemize davet ediyoruz" diye konuştu.
adminadmin