DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Suat ZOR
Suat ZOR
Giriş Tarihi : 29-08-2017 11:49

Arakan’da neler oluyor!

Burma (Myanmar) - Sahte Nobel Barış Ödülü - Wikileaks Belgeleri- Ve Yine İngilizler

 

Myanmar, Güneydoğu Asya’nın iki devleti Çin ile Hindistan arasında bulunmaktadır. 60 milyonluk nüfusu ve sahip olduğu yeraltı kaynakları ile oldukça önemli bir ülkedir.

Ancak böylesine zengin bir ülke, pek çok Afrika ve Asya ülkesi gibi global gücün etkisiyle bu kaynaklardan yararlanamamaktadır.

Ülke, 1962’den 2011 yılına kadar askeri bir cunta rejimi ile yönetilmiş olup bu yönetim ülkenin adını BURMA olmaktan çıkarıp etnik bir kabile adı olan MYANMAR olarak değiştirmiştir.

Nüfusun üçte ikilik kısmını oluşturan Rakhine etnik halkı, BUDİST bir inanışa sahiptir. Bu etnik yapı Müslümanlara en büyük zulümleri yapmış ve yapmaya devam etmektedirler. Müslümanların yaşadıkları bölge ARAKAN olarak bilinmektedir. Müslümanlar yaklaşık üç milyon sekiz yüz bin kişilik bir nüfusa sahiptirler. ARAKAN Bangladeş sınırına yakındır. Dolayısı ile zulüm gören Müslümanlar genelde Bangladeş’i tercih ediyorlar. Fakat Bangladeş’te ki yönetim Müslümanları istememektedir .

Arakan Müslümanlarının ve dünyanın birçok yerinde yaşayan Müslümanların problemleri çoğunlukla İngiliz kaynaklıdır. Filistin’den Keşmir’e, Arakan’dan Kıbrıs’a kadar tüm bu coğrafyaların İngiliz sömürgesi olduğunu unutmamak gerekir. İngilizler sömürdükeri bütün coğrafyalarda etnik ve dini yapıları birbirleri ile çatıştırarak zayıflatıp sömürmüşlerdir. Bu strateji İngilizler tarafından hemen hemen sömürdükleri bütün coğrafyalarda hayata geçirilmiştir. İngilizler çekildikten sonra da çekildikleri Keşmir, Filistin, Kıbrıs, Arakan, Bangladeş gibi bölgelerde büyük çatışmalar meydana gelmiştir. Arakan Müslümanları da İngiliz sömürüsünden üzerine düşen payı fazlasıyla almıştır.. Arakan’da yaşayan Rohingya Müslümanlarıyla, Rakhine Budistleri arasında fitne çıkartılmış ve çatışma ortamı oluşturulmuştur. özetle, İngilizlerin bugün Arakan Müslümanlarının yaşadığı zulümde payları oldukça büyüktür.

İngilizlerin 1940’larda bölgeden ayrılması ile birlikte, Budistler Müslüman katliamına başlamışlardır. Bunlardan en korkuncu 1942 yılında olmuştur. Burma ordusunun desteklediği Budist çeteler yaklaşık 150 bin Arakanlı Müslümanı katletmiştir. Ve yine 1962’de darbe yönetime el koyan komünist General Ne Win’in hemen darbe sonrasında gerçekleştirdiği katliamlardır. 1962 ile 2011 arasında yapılan katliamın tam sayısı maalesef bilinmemektedir.

Özellikle Arakan bölgesinde bulunan petrol ve doğal gazdan dolayı bu bölgede hiç bir Müslüman istenmemektedir. Çin buradan kendi ülkesine boru hattı döşemiştir. Bundan dolayı bu bölgedeki bütün Müslümanların yerlerinden sürülmelerine dolaylı olarak destek vermiştir.

-SAHTE NOBEL BARIŞ ÖDÜLLÜ AUNG SAN SUU KYİ-

Babası cunta tarafından katledilen, uzun yıllar boyunca ev hapsine maruz bırakılan ve Nobel barış ödülüne layık görülen SUU KYİ şu anda Myanmar Dış işleri bakanı ve Devlet Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı'dır. Ancak Müslümanların katliamına kesinlikle ses çıkartmamaktadır. Bu yüzden bu barış ödülünü derhal geri vermesi gerekmektedir. ONLARA BARIŞ ÖDÜLÜ DEĞİL, ZULÜM MADALYALARI TAKMAK GEREKİR.

BU BAYANIN MUTLAKA TÜRKİYE'DE GÜNDEME ALINIP ÜZERİNE GİDİLMESİ GEREKİR.

Türkiye'deki bütün STK'ların Myanmar değil de Burma ismini kullanarak, bir tepki ortaya koymaları gerekiyor.

YAPILMASI GEREKENLER

1- Müslümanlar gündemlerine mutlaka BURMAYI almalıdırlar.

2- İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI daha ciddi açıklamalarda bulunmalıdır.

3- Wikileaks internet sitesi, Amerikan diplomatik yazışmalarının

yayınladığı gizli belgeler arasında Myanmar'la ilgili olanda, çeşitli görgü tanıklarının ifadelerine göre, bu ülkenin nükleer silah üretmek için ormanda gizlice bir tesis kurmakta olduğu belirtilmişti.

2004 yılındaki diplomatik nota göre, Myanmar ormanındaki bu gizli tesisi Kuzey Kore'nin yardımıyla inşa edilmektedir. Acaba BU TESİSLER İLE MÜSLÜMANLARIN BULUNDUKLARI BÖLGELERİN BİR İLİŞKİSİ VAR MIDIR ? Bu soruların da gündeme alınması gerekir.

4- Nobel ödüllü SUU KYİ 'nin üzerine gidilmelidir ve kamuoyunda sorgulanmalıdır.

5-Her şeyden önce Türkiye'deki STK’ların, başta MİLLİ GÖRÜŞ KURUMLARININ büyük bir miting yapmaları kaçınılmazdır.

Unutmamak gerekir ki İslam birliği kurmak için Müslümanların yaşaması gerekir.

Suat ZOR

NELER SÖYLENDİ?
@
Suat ZOR

Suat ZOR

DİĞER YAZILARI ABD, Adana Mutabakatı Ve Suriye İle Nihai Çözüm Mursi niçin 17 Haziranda öldürüldü! AAYB (Asya Altyapı Yatırım Bankası), ABD ve Terör, Sri Lanka, Yeni Zelanda Gündeme Ve Müslümanlara Dair Millenium Challenge2002, Bin yılın meydan okuması; ABD ve Türkiye çatışması NSSM 200 Raporu S- 400 ve ABD Devrim Muhafızları, Abd Ve 15 Nisan Ekin Ve Nesil Helak Edildi Maârif Sisteminin Problemleri Seçimlerden de öte... Erbakan Hoca'mıza Doğu Türkistan Sorunu, AB, ŞİÖ ve D8 Süreçleri Doğu Türkistan’a ne zaman bakacağız! Ayasofya kılıç hakkıdır! Planlama, strateji, duygusal haritalar ve eylem! ABD Ne Yapıyor Ve Biz Ne Yapmalıyız! Fırat’ın doğusu, Süleyman Şah türbesi, kararlılık ve adâlet operasyonu! Açık toplum vakfı ve change.Org Kaşıkçı, Global Bir Tuzak, CİA, MOSSAD, FETÖ, Kudüs Ve Ebu Dıs Nur baraka ve korkak İsrail! Kaşıkçı, Muhammed Bin Nayif, ABD Ve Türkiye Ve CIA Türkiye’de… Cemal Kaşıkçı’yı bitirecekler Cemal Kaşıkçı, Prens Turki Faysal Ve İffet Hanım Trump , Evangelizm, ABD Ordusu Ve FETÖ Komutanları Başkan yanıltılıyor ABD ile yanlış kulvarda vuruşuyoruz! Cemal Kaşıkçı, Brunson, Halk Bankası Ve Türkiye Adnan Kaşıkçı, Cemal Kaşıkçı Ve Siyonizm’in Suudi Arabistan Planı Mckinsey, Arap Baharı Ve Türkiye! İslam Dünyasını Değil, İman Dünyasını Kaybediyoruz ABD Ve Fırat'ın Doğusu Ve Dolar Marangozdan da öte papazdan da öte ve 13. Kavim! D-8 'e karşı M-8 (MESA) ve 5000 Tır Silah Brunson, evangelizm, çay partisi hareketi ve Fetö! Gazze'deki Çatışmalar, Su, Petrol Ve Doğal Gaz Beyin Kontrolü, Adnan Oktar, Monark Projeleri Ve ABD'de Okul Baskınları Sykes -Picot Antlaşması Ve Hıttın Korkusu, Hilalsiz Bayraklar Kudüs Ve Yapılması Gerekenler Dava Adamı Ve Özellikleri Öğret-me- (n...) Erbakan Hoca'mıza İthafen Trump, Pentagon Ve 15 Şubat Perşembe Türkiye abd ile çatışmaya doğru mu gidiyor! Afrin - PKK Siyonist Koridoru Afrin Operasyonu ve ABD( Rambo) İran ve Neden Devrim Muhafızları ve ABD İran'daki Olaylar, ABD ve Türkiye ABD Kendi Putlarını Yiyor Ve Kudüs Zarrab, Halk Bankası ve Katar Krizi Batı Deyince Aklıma Gelenler IŞİD'İn Amerika İşbirliği Ve Önümüzdeki Günler Ilımlı Müslümanlık, Suudi Arabistan Ve ABD'nin Yeni Körfez Operasyonları Selefilik Akımının Türkiye’de Ki Yansımaları Ve Anadolu Kimliğindeki Etkileri Haşdi Şabi Ve Türkiye İdlib Operasyonu Ve Türkiye Türkiye Ve Düşmanları Büyük İsrail İçin Büyük Kaos Gerekir Referandum Meselesi Ve İngiltere Referandumlar Ve Global Çatışmalar Kuzey Kore, General Curtis Lemay Ve Abd 25 Eylül Ve Kaçınılmaz Savaş Çin, Afganistan, Myanmar (Arakan) Ve Doğu Türkistan TSK, Darbeci Askerler Ve Suriye Operasyonu Referandum, Türkiye, Iran Ve Rusya Kuvvet-İ Suvvar, Tsk Ve Abd Abd ve israil ne istiyor? Kılıç ve Kalkan Önümüzdeki aylarda Türkiye'yi bekleyen tehlikeler İskân-I Muhâcirin Ypg / Pkk, Abd Silah Yardımı Ve Türkiye Katar Krizi Ve Muhammed Dahlan Irak Kitle İmha Silahları Yalanı Ve Irak Savaşının Arka Planı, Svalbard Deposu Sünnî Ve Antikomünist Yapılanmalar Aleksander Dugin Ve Arvasi Hazretleri
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA