DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 18-12-2018 11:37

Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinin resmi internet sitesi olan mason. org.tr adresini inceledim.

Ana sayfa duyurularla dolu. Sayfanın sol tarafında büyük üstadın dernekler kanunu yok sayarak giydiği, üzeri çeşitli sembol ve nişanlarla dolu Regalya adı verilen ve sivil toplum kuruluşlarında kesinlikle tasvip edilmeyecek üniformalı bir fotoğrafıyla beraber “Büyük Üstat Mesajı” yer alıyor.

Mesajdaki bazı ayrıntılar dikkat çekici. Masonların Tanrı kavramından uzaklaşması o kadar ileri boyutlara gelmiş ki; artık Allah adını dahi ağızlarına almıyorlar. Büyük Üstat mesajında, Masonluğu “Yüce Varlık’a İnanç” olarak değerlendirmiş. Kendisine sormak lazım; Bu yüce varlık, PAGAN inançlarında geçen başka bir varlık olmasın? Sizlerden o yüce varlığa verdiğiniz ismi de yazmanızı beklerdik. Takiyye yaptığınız için “Yüce Varlık” konusunu da toplumdan kaçırmanız normaldir. Kandırdığınız sadece hariciler değil. Derneğinize üye olan masonların büyük kısmı hakikatin aksine, Yüce Varlığın “Allah” olduğunu zannediyor. Albert Pike üstadınız kadar dürüst olmayı becerebilseydiniz bunu açıklardınız.

Takiyyeci gelenek, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinde tam gaz devam ettiriliyor. Müslüman görünümlü Yahudi dönmelerini biliyoruz da, Allah görünümlü “Yüce Varlık” inancını toplum olarak anlayabilmiş değiliz…

Masonluğun 4 ile 33. Dereceleri arasındaki öğretilerini oluşturan, günümüz masonluğunun babası sayılan eski asker Albert Pike, bu takiyye geleneğini itiraf ediyor. Sembollerin Çırak, Kalfa ve Üstat derecelerinde asıl anlamlarında verilmediğini, mavi localardaki sembol açıklamalarının uydurma olduğunu ifade ediyor. Ben daha fazlasını söyleyeyim. Mavi derecelerdeki uygulamaların büyük bölümü masonlara açıklanmayan pagan ayinleridir. Localardaki uygulamalar, dernek üyelerinin gerçek anlamını bilmedikleri fakat kendilerine gerçeğe uygun olmayan şekilde anlatılan bir takım adanma törenleridir. Anlayacağınız, mavi localardaki “kendini akıl ve bilime adamış” biraderlerimiz törenlere katılırken, bunun gerçek anlamda pagan inançlarının farklı amaçlar için uyguladığı büyüsel ayinler olduğunu bilmemektedir. İnsan haklarına aykırı ve bir dernek tarafından tercih edilmemesi gereken bu takiyyeci yöntem sayesinde üyeler, bilmedikleri bir dinin uygulamalarına farklı anlamlar yüklenerek bilinçsizce ibadet ettirilmektedir.  Başka bir deyişle siz;  “M” felsefesindeki bir takım ayinleri uyguladığınızı zannediyorsunuz ama gerçekte yaptıklarınız “S” dinine ait ibadetlerdir. Örneğin masonluğa kabul törenindeki vasiyet yazma ve yakma bölümü gibi. O vasiyetin gerçekte ne anlama geldiğini ne yazan biliyor, ne de yakan…

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinin resmi web sitesinin ana sayfasında sürekli olarak yasallık vurgusu yapılıyor. Büyük üstat mesajı başta olmak üzere sayfada yer alan üç adet duyuruda derneğin yasalar çerçevesinde faaliyetler yürüttüğü üst üste beyan edilmiş.

Türkiye’de 110. Yaşına basmış olan masonluğun, her fırsatta yasallık vurgusu yapması da oldukça dikkat çekici. Bugüne kadar malum dernekten başka hangi derneğin internet sitesinde, “yasalar çerçevesinde çalıştığı” beyan edilmektedir? Bu yasallık tartışması acaba sizin bir şeyleri örtbas etmek amacıyla üzerine örttüğünüz bir “mezar süsü” mü dür? İnsanlara Nur verip paralarını almak ne kadar yasaldır? Derneği paralel tüzüklerle idare etmek, aidat miktarının haricinde milyonlarca lira para toplamak mı yasallık? İnsanları Tekris töreninde tehdit etmek mi? Derneğe bağlılık yemini ettirmek mi yasallık?  Yoksa gizli bir inanca ait ibadetleri üyelerinize masonluk etiketiyle yutturmaya çalışmak mı?

Büyük Üstat, yayınladığı mesajı salim kafayla yeniden okusun. Derneğin ne kadar yasal işler yaptığını anayasaya, TCK ‘ya ve dernekler kanununa bakarak bir daha gözden geçirsin!

Özhan Kızıltan

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA