DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ankara KULİSİ
Ankara KULİSİ
Giriş Tarihi : 24-08-2018 09:59

CHP Ne Dedi, Doğan Yılmazkaya Ne Yaptı?

Sezgin Tanrıkulu, 2038 model Ankara Ana Ulaşım Ana Planı'na dair iddiaları geçen sene Meclis gündemine taşımış cevap alamamıştı.

Endişeleri doğru çıktı.

Ankara Büyükşehir belediye meclisi CHP grup başkan vekili Doğan YIlmazkaya ise; plana onay veren taraflardan biri olarak, Gökçek'le işbirliği yaptı.

Ankara Kulübü başkanı Metin Özaslan'ın ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile beraber hareket ederek Şehir plancıları Odası eski başkanı Emre Sevim ve genel sekreter Hüseyin Gazi Çankaya ile cemaat projesi olan Gazi Üniversitesi ulaşım planına arka çıktıkları ve kamuoyunu yanlış yönlendiren demeçler vermeleri üzerine yıllar geçmesi ne rağmen şaibeli akıbeti belirsiz ulaşım ana planı 2038 hakkında hiç konuşmamaları ise Ankara' da günün konusu oldu.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı Gazi Üniversitesi'ne ihale edilen, “Ankara Ana Ulaşım Ana Planı 2038” hakkındaki kamuoyunda bazı endişeler olduğunu ifade ederek, konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, planın özellikle analiz çalışmalarının, bir strateji şeması adı altında 2023 planının “badanalı ve mantolanmış halinden ibaret olacağı ve 2038’e kadar 15 senelik dönemde ise parçacı ve yamalı ilave ve revizyon nazım planlarla,  alt ölçekli plansız projelere meşruiyet kazandırılacağı endişesini ifade etmişti.

Kentin bütününün çevre düzeni planlarının, nazım plan kategorisinden çıkarılmasının teknik, bilimsel ve hukuki hiçbir gerekçe ile açıklanamayacağını savunan Tanrıkulu, “Bu açıdan stratejik şemalar; bir üst plan niteliğinde veya onun yerine ikame edilen bir plan kademelenmesi ve nazım plan tipi olarak kabul edilemez” dedi. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’ndan şu soruların yanıtını istemişti.

“ODTÜ tarafından yapılan Ulaşım Ana Planı ve Ankara Kent Bütünü Yapısal Planı’nın (1994-2015) ardından bu planın zaten 2023 çevre düzeni nazım plan revizyonunun yapıldığı düşünülürse; AUAP 2038 adlı, projeksiyon yılı 2038 olan ulaşım ana planı ve üst ölçekli nazım planının revizyon bir planlama çalışması olması mümkün müdür?

AUAP 2038’in bir revizyon planlama işi değil, başlı başına ve kent bütününe yönelik yeni bir yapısal plan olarak oluşturulmamasının gerekçesi nedir? 2038 yılı için Ankara Çevre Düzeni nazım imar planı (1/25.000 ölçekli) oluşturulmuş mudur?

Gazi Üniversitesi AUAP 2038 planlama ofisi ekibi cemaatçi rektör tarafından mı atanmıştır? Bu ekip içinde plan müellifi olarak çalışmanın altına imza atacak yetkide bir kişi var mıdır?

ODTÜ’den tünel şeklinde geçecek ikinci yolun maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle bu yolun finansmanının, Düzenleme Ortaklık Payı (D.O.P) arazi payı ile ODTÜ arazisinde ve yolun yakınında yapılacak bir alışveriş merkezi yolu ile karşılanacağı iddiası doğru mudur?

Dikmen bölgesinden başlayan ve Çayyolu’na kadar uzayan toplam 8 km’lik bu yeni güzergahın trafik sıkışıklığını, Eskişehir yolu kavşak alanlarına öteleyeceği bilindiği üzere; ODTÜ kampüsünden geçecek 500 m’lik kısa bir hattının tünel yol olup olmamasının Ankara kent trafiğinin çözümüne ne tür bir katkısı vardır? Bu konuda bir fizibilite çalışması yetkili kurumlarca yapılmış mıdır?

ODTÜ ikinci yol bağlantısının, AUAP 2038 çalışması ile bir ilgisi var mıdır?”

Ankara Kulisi

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA