DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Fahri Urhan
Fahri Urhan
Giriş Tarihi : 18-08-2023 11:40

Fıtrat Üzerine Yaşamak

Koruyan, kollayan ve bağışlayıcılığı bol olan Allah’ın ismi ile başlarım.

Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, af ve mağfireti tüm kardeşlerimin üzerine olsun.

 

Kıymetli okurlarım! Tüm insanlar, İslam fıtratı üzerine doğar. Bu konuda Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimizin Hadis-i Şerifi vardır.

Doğanlar, zamanla çevrenin etkisiyle ya bu fıtrat üzerinde yaşamaya devam eder ya da fıtratından uzak bir yaşam sürer.

Şu anda birçoğumuz sokaklardaki çıplaklıktan, insanların güvensizliğinden, esnafın acımasızlığından, zenginlerin cebini daha da fazla doldurma gayreti içerisinde olduğundan, ekonomik sıkıntılardan… ve benzeri bir çok olumsuz durumdan bahsediyor, bu nedenle hep birbirimize dert yakınıyoruz.

80 li 90 lı yıllarda yaşayanlar, o dönemdeki yaşantıya hasret yaşıyor.

O dönemin, aile kültüründen, halkın birbirine saygı ve sevgisinden bahsediyor, iç geçirerek o günleri yad ediyor.

Hiç kimse, bugüne nasıl gelindiğinden bahsetmiyor. Ben yaşamadım çocuğum yaşasın, ben yapamadım çocuğum yapsın düşüncesindeki aileler yüzünden bu halde olduğumuzu, kısacası bu nesli bizim yetiştirdiğimizi hangimiz aklına getiriyor?

Birçok kereler yazdım ve yazacağım, şu an yaşanılan içinde bulunduğumuz gayr-ı dini yaşantının sebebi bizleriz. Biz evlatlarımıza dinimizi öğretseydik, öğrettiklerimizi kendimiz yaşasaydık, çocuklarımız da bizden görüp ona göre yaşayacaktı. Ancak yapamadık. Çocuk yetiştirmeyi beceremedik. Aklımız fikrimiz, çocuğumuz iyi bir gelir elde edecek, geleceğini garantileyecek duruma gelsin, meslek edinsin derdine düştük.

Bizim dedelerimiz-ninelerimiz, babalarımız-annelerimiz bizi iyi yetiştirmişler lakin bizim nesil çocuklarımıza aynı yetiştirmeyi yapamamış. Hiç kimse kusura bakmasın durum bu.

Rızkı Allah’ın vereceğini, mevki ve makamların bu dünyada kalacağını, asıl bâki olanın ahiret olduğunu, asıl mevki ve makamın orada olduğunu, oraya hazırlık yapmak gerektiğini unutmuş, çocuklarımızın hep en iyi okula gitmesini, sınavlardan hep en iyi puan almasını sağlamaya çalışmışız.

Elbette herkes evladının iyi yaşamasını ister. Bu en doğal durumdur, lakin hak yiyerek, hukuk çiğneyerek iyi yerlere gelmeye çalışmaları ve buna zemini bizim hazırlamamız çok acınası bir durumdur.

Afetlerin ardı arkasının kesilmemesinin sebebini kendi hatalarımızda aramayı hiç düşünmüyoruz.

Fikir yok zikir yok şükür yok. İbadet yok dua yok. Kısacası fıtrat üzerine yaşamak yok. Hepimiz el birlik raydan çıkmış gidiyoruz.

Öncelikle kendimizi düzeltmeli yaşantımızı fıtrat üzerine çevirmeliyiz ki, dünya da rayına girsin. O zaman Allah’ın rahmet merhamet ve bereketinin üzerimize yağdığını göreceğiz de nerde o azim.

Çocuklarımıza bir yerden fıtratına çevirmeliyiz. Bunun için önce bizim fıtratımıza dönmemiz gerek. Biz ne yaşarsak çocuk da gördüğünü yapacak biz gibi yaşayacaktır.

Biz arkadaşlarımızı nasıl seçersek çocuğumuz da aynısını yapacaktır. Arkadaş seçimi de burada çok önemli. Arkadaş var cennete sürükler arkadaş var kişiyi cehennem odunu yapar.

İslam fıtratı üzeri yaşamaya başladığımızda, mucize neredeymiş göreceğiz, Rabbimizin inayetlerine ulaşacağız İnşaAllah.

Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA