DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ziya GÜNDÜZ
Ziya GÜNDÜZ
Giriş Tarihi : 13-03-2024 17:55

Hüda par savaşa değil, seçime gidiyoruz!

Türkiye 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere doğru gidiyor. Birçok parti seçimleri kazanmak için meydanlarda halka projelerini ve hedeflerini anlatıyor.  Bu siyasi partilerinden biriside, HÜDA PAR’dır. 

Hür Dava Partisi’ni kurulduğu günden beri yakından takip etmeye çalışıyorum.  Fırsat buldukça bu minvalde HÜDA PAR yetkilileriyle bir araya geliyorum. Her konuda; olumlu veya olumsuz, fikirlerimi özgürce kendilerine söylüyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla, kendine dönük eleştirileri en olumlu şekliyle karşılayan parti HÜDA PAR’dır. 

Hür Dava Partisi, kendisine yönelik bütün seslere kulak veren bir çizgiyi benimsiyor. Klişeleşmiş siyasi anlayışın dışında, kucaklayıcı bir dil inşa etmeye çalışıyor. Aslında HÜDA PAR, Türk siyasi tarihine, “yeni bir siyasi dil” inşa etmenin gayreti içerisindedir.  

Hatırlanacağı üzere daha önce HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, “Savaşa değil, seçime gidiyoruz” beyanında bulunmuş tarafları, sükûnete davet etmişti.  

Zekeriya Yapıcıoğlu, bu söylemiyle, bütün siyasi partilere, Türk Toplumu’na çok önemli bir hakikati hatırlamış oldu.  Maalesef Türkiye’de yılardır seçimler bir savaş atmosferinde gerçekleşiyor.

Partiler seçim koşusu daraldıkça, birbirlerini düşman ilan etmeye çalışıyor.  “Biz kazanmasak, falanca hainler(!) kazanır” söylemi dillerinden düşmüyor.  Çünkü bir siyasi parti, diğer siyasi partiyi, “düşman ilan ettiği vakit” oy alabiliyor. Vatandaşa korku pompaladığınızda, vatandaş istemeyerek de olsa, size oy vermek zorunda kalıyor.   

Maalesef AK Parti’de CHP’de diğer birçok parti bu yolu izlediler ve buna benzer çıkışları sık sık yaptılar. Güneydoğu’da DEM Partisi bunu yıllarca yaptı. DEM Partisi kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi yaşamayan, kendisi gibi inanmayan Kürtleri, hangi partiden olmasına bakmaksızın, her partinin üyesini hain ilan ettiler. Aslında AK Parti’nin HÜDA PAR’ın bu “Savaşa değil, seçime gidiyoruz” tarihi söylemi, büyük bir fırsat olarak eline geçmişti. Ama maalesef bu tarihi fırsatı, AK Parti değerlendiremedi.

Bu dil üzerinde 22 yıl çalışılmış olsaydı, bugün bambaşka Türkiye olabilirdi. Bundan sonra ki süreçte HÜDA PAR siyasetiyle bu söz Türkiye’de ete kemiğe bürüneceğine inanıyorum.  Çünkü Türkiye bu söze hasrettir.  Vatandaş savaş atmosferinde, korku imparatorluğunda, seçime gitmekten bıktı. Bunu fark eden tek bir parti var; oda HÜDA PAR’dır.  Buna benzer söz ve söylemleri, Hür Dava Partisi’nde çokça görmeniz mümkündür.

Hür Dava Partisi, bu geliştirdiği yeni siyasi diliyle, siyasi çalışımlarıyla, önemli önerileriyle, Türkiye’nin önünü ve ufkunu açacaktır. Ömrümüz yeterse, bunu hep birlikte göreceğiz.

HÜDA PAR’ın seçim kaybetme korkusu yoktur. Hür Dava Partisi için, insanların kişiliklerini, ahlaklarını, geleneklerini kaybetmesi, seçim kaybetmekten daha vahim bir durumdur. Zira HÜDA PAR, toplumun huzura, barışa, sevgiye, kardeşliğe, adalete, doğan bir güneş olma yolunda çalışmalarını şekillendirmektedir. 

Hangi şehirde yaşıyorsanız yaşayın, HÜDA PAR adaylarını yakından takip etmeye çalışınız. Emin olun pişman olmayacaksınız!

Vesselam.

NELER SÖYLENDİ?
@
Ziya GÜNDÜZ

Ziya GÜNDÜZ

DİĞER YAZILARI Gazze’de Ramazan Ahmet Poyraz Dördüncü Kez Kazanabilir Mi? Türkiye’de Mehmetçik Neyse Gazze’de Hamas Odur! İsrail Kanlı Terör Karakoludur Ak Parti Yerel Seçimlerde Ne Yapmalı? Hüda Par’a Dost Tavsiyesi Hüda Par Siyasi Dengeleri Değiştirir HDP’nin Devamı Yeşil Sol Parti’nin Siyasi Sosyolojisi Ak Parti Çekmeköy’ün Yol Haritası Yeniden Refah Partisi’nin Siyasi Anlayışı Neden Önemli? Siyasette Örnek Bir Lider Zekeriya Yapıcıoğlu MHP ile Hüda Par anlaşabilir mi? BBP Çekmeköy’e Ne Oldu? Prof. Dr. Faruk Gürbüz ve İslam Kitabı Hakkında Eğitim Okulun Kapısında Başlar! Ümmet bilinci insanlığa hayat verir! Ahmet Poyraz ve Kültür Bilinci İslami Söylemi Olan Bir Parti HÜDA PAR Kütüphane Bilinci Alparslan Kuytul Ne Yapmaya Çalışıyor? İzdiham varsa edebiyat var demektir! Madun Konuşabilir mi? Kur’ân’ın Temel Konuları Kur’ân Hayattır İnsanlığı Yaşatır! İnsansız Dünyalar İnsansız Hayatlar! Vahye Göre Büyük Zulüm Uşak’ta eğitim çalışmaları umut verici! İbrahim Kalın Ve “Barbar Modern Medeni” Kitabına Dair Spor İstanbul Ve Yüzme Bilinci Teknoloji Kuşatmasında Geleceğimiz Eğitim bir ülkenin şah damarıdır! Büyük Hizmetlerin Adamı Binali Yıldırım Çok yönlü düşünemeyenler putlarını kıramazlar! Değişim Düşünceyle Birlikte Başlar Büyük yürüyüşler okumakla başlar! Türkiye’de okuma oranı düşük diyenler, Ne kadar okuyor? ABD firavun sistemine karşı, tek bilek, tek yürek, Tek ümmet olma vakti! Hayata Dair, Hayati Sorumluluklarımız Ilımlı İslâm ABD ve İsrail’in Müslümanları Esir Alma Projesidir! Türkiye Dergi Fuarı Ve Dergilerin Bilinç Yürüyüşü Herkes Kur’an’ı, Kur’an’a Hizmeti Kadar Anlar Ümmete Sevdalı Bir Âlim Göçtü Dünyamızdan: Hasan Karakaya Okumak Allah’ın Emridir İslâm Milleti Olmak Bilinçli tercihler, bilinçli hayatlar! İslam Coğrafyasında Bütünlüğün ve Derinliği Kaybolması Teknoloji çağında, organik aile olmak! Vahşi İsrail’e Karşı Bir Kudüs Bilinci Oluşturmak Korsan devlet israil’in çirkin yüzünü anlatan kitaplar! 8.Uluslararası Dergi Fuarı Ve Dergilerin Önemi! Roger Garaudy Ve Yobazlıklar Hollanda İzlenimlerim… Doç. Dr. Recep Ardoğan’ın çalışmaları hakkında Sömürülmeye Müsait Olmak İşaret Yayınları Ve Kur’ân Kavramları Tarihin Taşrasında Yaşamak 28 şubat zindanlarda sürüyor! Hak Ve Batıl Mücadelesi Tek Bir Yoruma Kapanmak Darbeye Karşı Durmak Zulme Karşı Durmaktır! Bombanın Pimini Kim Çekti? Dikkat, Zihinsel Terör Var! Ne Olacak Müslümanların Hali?    
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA