Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
KÖŞE YAZISI

Olması Gereken Oldu Ligler Ertelendi!

Adnan ÖZ Adnan ÖZ Yazarın tüm yazıları
24-03-2020 15:12 2 dk okuma
Paylaş:

Olması gereken oldu ve bütün müsabakalar süresiz ertelendi.

Koranavirüs futboldan basketbola, voleyboldan hentbola hemen hemen bütün dünyada müsabakaların ertelenmesine sebep oldu.

Şuan yeryüzü karantinaya alınıyor. Bazı ülkeler işin ciddiyetini kavrayamadıkları için müsabakaları seyircisiz oynama yolunu tercih etmişti ama ilerleyen süreçte görüldü ki durum düşünülenin çok üzerinde tehlikeli boyutta.

Ülkemizde de bir hafta seyircisiz oynanan maçları görünce “ ligler mutlaka ertelenmeli” diye yazmıştık. Maçlar seyircisiz olunca futbolun seyir zevki olmuyordu ama seyir zevkini düşünecek halimiz yoktu çünkü insan hayatı her şeyin önündeydi ve insan hayatı tehlikedeydi.

Nihayet olması gereken oldu ve liglerimiz ertelendi. Bundan sonrası için işin zamana bırakılması gerekmektedir. İnşallah bu virüs belasını en az kayıp ile atlatıp yaşantımız normalleşince duruma bakılacaktır.

Bazıları Süper Lig için ilk yedi takımın play-off oynaması gerektirdiğini dillendirmekte. Play-off bize göre gereksiz ama oynanacaksa bile ilk dört, ilk altı ya da ilk sekiz takım arasında oynanır.

Peki niye yedi takım? Bakıyoruz yedinci sırada süper ligin köklü ve güçlü takımlarından birisi olan Fenerbahçe var. Mazisi başarılarla dolu olan Fenerbahçe belki iki sezondur görece olarak başarısız olabilir ama kimsenin himmetine de ihtiyacı yoktur diye düşünüyoruz.

Şayet süper ligde yedi takım ile play-off oynama kararı alınırsa bu Fenerbahçe’nin lehine değil aleyhine olacaktır. Çünkü Fenerbahçe korunuyor imajı yaratacaktır ve bu da antipatiye yol açacaktır. Hayırlısı ile sıkıntı bitsin ligler her halükarda sıkıştırılarak da olsa oynanır.

Aynı şey alt ligler içinde geçerli neredeyse şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan etmek üzere olan Yılport Samsunspor neden play-off oynasın ki? Ya da neden şampiyon olarak hak ettiği bir üst lige çıkmasın da ligler dondurulsun ki?

Evet beyler ülkemizde birçok konuda adalet tam manası ile tesis edilememiş olabilir ama adaleti tesis için azami gayret göstermek zorundayız. Hele bu spor müsabakalarında daha kolay olsa gerek.

Yılport Samsunspor ile birlikte kim hak etmiş ise o şampiyon olsun. Bunun için gerekirse yaz tatili yarım kullanılır. Zaten önümüzdeki 2020 Avrupa kupası 2021 ertelendi. İnanıyorum ki ligleri oynatacak kadar zamanımız olacaktır. Allah CC sonumuzu hayreylesin İnşallah.

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Adnan ÖZ — Diğer Yazıları

Tümü

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat