DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 02-09-2019 09:53

Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız!

Türkiye olarak hem güçleneceğiz ve hem de zulme maruz kalanların yardımına yetişen ilk ülke olmaya devam edeceğiz.

Bu cümle, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait.

Sınırlarımızın ötesinde milyonlarca insan tehlike altındaysa, bizim burada huzur içinde yaşamamız mümkün değildir” diyor.

Elbette ilk akla gelen, hemen sınırımızın yanı başında olan ve 8 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye

Suriye’de savaştan etkilenmeyen kimse neredeyse yok gibi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporuna göre, bu zamana kadar 500 binin üzerinden sivil, hayatını kaybetmiş durumda.

Milyonlarca insan açlık ve sefalet içinde.

Milyonlarca insan da mülteci durumuna düşmüş. Sadece Türkiye’de 3 milyon 650 bini aşkın Suriyeli bulunmakta.

2015 yılında başlayan Yemen iç savaşı daha farklı bir trajedide hala devam ediyor. 2018 yılı sonu rakamlarına göre sadece açlıktan ölen çocuk sayısı bile 85 bini geçmiş durumda.

Filistinliler, İsrail kurulduğu günden bu yana acımasızca katliama maruz kalmakta. İsrail saldırısı ile her gün neredeyse ölen veya evleri başlarına yıkılan Filistinli haberini duymak mümkün.

Emperyalist güçlerin DAEŞ eliyle Irak ve Suriye alanında yaptığı katliamlar herkesin hafızasında canlılığını korumakta ve zaman zaman bu tür katliamlar hala daha olmaya devam ediyor.

2014 yılı Mayıs ayından beri devam eden Libya iç savaşında on binlerce sivil öldürülmüş durumda; ülke her an büyük çatışmalara ve felaketlere gebe.

Çin zulmü altında olan Uygur bölgesi, açık hava hapishanesi gibi. Burada ölen veya öldürülen insanların sayısı hakkında sağlıklı bilgi almak çok zor.

Afganistan’da Taliban saldırıları veya farklı çatışmalarla her gün ölen onlarca sivilin haberlerini duymak mümkün.

Dünyanın yeni kanayan yarası Keşmir, Asya’nın yeni Filistin’i olma yolunda. Keşmirliler, her an bir soykırım korkusu ile karşı karşıya bulunmaktalar.

Myanmar ordusunun Arakan Müslümanlarını vahşice katliamları daha yakın zamana kadar dünya gündeminin ilk sıralarındaydı. Elleri, ayakları veya herhangi bir uzvu vahşice kesilen sivil insanların görüntüleri…Hala bu zulüm devam etmekte.

Bu listeyi uzatmak ve moralleri epeyce bozmak mümkün.

Bu acıların, katliamların, açlığın, sefaletin, felaketlerin ve insanlık dışı hadiselerin tamamının görüldüğü coğrafya, Müslümanların yaşadığı yerler.

Bırakın Müslüman olmayı bir insan olarak bile, yukarıda bahsedilen ülkelerden her gün gelen parçalanmış çocuk, kadın ve yaşlıların görüntülerine tahammül etmek çok zor.

Sınırlarımızın hemen dibinden başlayarak uzanan coğrafyada insanlar ateş içindeyken bizim burada huzur içinde olmamız imkânsızdır.

Hem bir insan olarak....

Hem bir Müslüman olarak…

Hem komşu bir ülke olarak…

Ve hem de felaketlerin yaşandığı coğrafyalara huzur ve medeniyet vadederek geldikten sonra buraları cehenneme çevirenlerin asıl hedefinin Türkiye olacağını bildiğimiz için huzur içinde olmamız mümkün değildir.

Mazlumların tek hamisi Türkiye’dir.

Acı içinde kıvranan insanlar yanı başımızdayken, onları duymazlıktan gelemeyiz.

Türkiye olarak hem güçleneceğiz ve hem de zulme maruz kalanların yardımına yetişen ilk ülke olmaya devam edeceğiz.

Tarihin bize verdiği sorumluluk büyüktür.

Osman KÖSE

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Derin İzler Bırakan Bir Yıl! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! İtibar avcıları! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Kadına şiddet artık son bulsun! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Nihayet getirilmeye başlandı! Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! 23 Haziran Sonrası Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA