DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 27-04-2021 08:19

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı

Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V) Efendimizin doğumu, 571 yılının Nisan ayına, Arabi aylardan ise Rebiül-evvel ayının 12.pazartesi gecesine rastlamaktadır. Beni İsrail peygamberleri Fahri Kainat Efendimizi, Muhammed ve Ahmed isimleriyle zikretmiş ve geleceği beklenilmiştir. Peygamberimizin mübarek isimlerinden en meşhurları, sırasıyla MUHAMMED,AHMED,MAHMUD ve Mustafa’dır. Ayrıca daha birçok isim ve lakapları da bulunmaktadır.

Peygamberimizin doğumundan sonra ilk olarak birkaç gün annesi Amine Hatun emzirdi. Annesinin sütü yetersiz kalınca bir kaç günde Ebu Leheb'in azatlı cariyesi Süheybe,daha sonra da dört ay kadar Abdülmattalib'in dadısı Mesruha emzirdi. Halime  Abdülmattalib’in yanına giderek Hz. Muhammed (SAV) i emzirmek üzere anlaştı. Halime Amine Hatun'un yanına gelince Amine Hatun ona kabilesini ve nesebini sordu. Halime de Beni Sa'd kabilesinden ve Ebi Zeybe nesebinden olduğunu söyledi.Hz.Muhammmed (SAV) in kimin tarafından emzirileceği Amine Hatun'a bildirilmiş olduğundan, Peygamber Efendimizin annesi gönül rahatlığı içinde çocuğunu Halime'ye teslim etti. Hz. Muhammed (SAV) iki yaşına gelip sütten kesildiğinde, Halime ile kocası onu iade etmek üzere istemiye istemiye Mekke'ye getirdiler. Mekke'de başına kötü bir hal gelmesi endişesi ile bir müddet daha süt annesi Halime'nin yanında kalmasına karar verdiler. Halime de sevinçle Hz. Muhammed (SAV) 'i alıp tekrar köyüne götürdü.

Fahri Kainat Efendimiz 4-5 yaşlarına kadar Halime'nin yanında kaldı. Bu süre zarfında Peygamberimizin fevkalade halleri çoğaldı.

Mekke'ye geri dönerlerken Ebva denilen yerde annesi Amine Hatun hastalanarak vefat etti.Böylece Alemlerin şefaatcisi annedende yetim kaldı.Dedesi Abdülmuttalip,Fahri Kainat Efendimizi yanına aldı ve 8 yaşına kadar vasiliğini yürüttü. Peygamber Efendimiz 8 yaşında iken dedesi Abdülmuttalip de vefat etti. Bundan sonra Fahri Kainat Efendimizi Ebu Talip himayesine aldı.

Peygamberimiz 12 yaşına gelince, amcası Ebu Talip ticaret kafilesiyle Şam'a giderken onuda beraberinde götürdü.

.Manastırda Bahıra adında köşesine çekilmiş zahid bir rahip bulunuyordu. Bahira,Hz.Muhammed (SAV) 'in sırtındaki mühürü de görünce ,onun son Peygamber olduğuna hiç şüphesi kalmadı. Ebu Talib'e çocuğu Şam'a götürmeyip ,Mekke'ye geri götürmesini rica etti. Çünkü Şam'da bir çok Hristiyan ve Yahudi alimler bulunuyordu. Peygamberimizin kimliğinin açığa çıkmasından ve başına bir kötülük gelmesinden endişelendi. Bu şüphelerini Ebu Talib'e anlatınca o da, alışverişini Busra'da yaptı ve buradan geri döndüler.

Mekke'ye döndükten sonra Resulullah Efendimiz, bir müddet çok sevdiği çobanlıkla meşgul oldu. Bu arada ticaret hayatıda oldukça ilgisini çekmekteydi. Fırsat buldukça amcaları ile kısa ticaret seferlerine katılıyordu.

Fahri Kainat Efendimiz çocukluk çağını geçip ,gençlik çağına ulaştı. Akranlarından kat kat olgun, akıl ve fikirde emsalsiz, her sözünde doğru ,yumuşak huylu ,üstün ahlak ve faziletli, insanlıkça herkesten üstündü. Bundan dolayı Kureyşliler arasında çok özel bir yere sahip oldu. Ve “MUHAMMED'ÜL-EMİN” adıyla ün yaptı.

Hz.Hatice,Hz.Muhammed (SAV)'in Emniyet, dürüstlük ve çalışkanlığına hayran oldu. Daha sonra araya vasıtalar girdi ve evlenmeleri kararlaştırıldı.

Hz. Hatice ‘den sırasıyla Kasım,Zeynep,Rukiye,Ümmügülsüm,Fatıma ve Abdullah adlarında 6 çocuğu oldu. Kasım ile Abdullah küçük yaşta vefat ettiler. Kızları büyüdüler.

NELER SÖYLENDİ?
@
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA