Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
KÖŞE YAZISI

Samsunspor çalıştayını bekliyoruz!

Adnan ÖZ Adnan ÖZ Yazarın tüm yazıları
15-05-2018 13:37 2 dk okuma
Paylaş:

Heyecanla ve son bir ümitle Samsunspor çalıştayını bekliyoruz.

Gerçi çalıştayı organize edenlerin dışında kulübü yönetmek isteyen birkaç oluşum var diye söylensede geçen sezon kimse çıkmamışken bu yıl bir babayiğit! Çıkar mı bilemiyorum.                                    

Çünkü öğrendiğimiz kadarıyla Samsunspor’un mali tablosu yani borcu ile ilgili net bir rakam yok. Bunda süren davaların etkisi mutlaka vardır ama Samsunspor’u yönetmeye talip olacak babayiğit! Ne ile karşılaşacağını bilemediği için ya da tabiri caizse Samsunspor’un mali durumu adeta dipsiz bir kuyu gibi durduğu için herkes uzak duruyor. Onun için çalıştayın sonucunun beklenmesi Samsunspor’un menfaatine olacaktır diye düşünüyorum.

Çalıştayın hedefini Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı şöyle açıklıyor.

“Profesyönel yönetim yapısı, altyapı, tesisleşme, kurumsallaşma, lisanslı ürün planlaması, online marketing, sosyal medya yönetimi, kulüp üyeleri tarafından denetlenebilir mali yapı, amatör kulüpler ile ilişkiler ve amatör kulüplerin desteklenmesi, scouting ( yetenek avcılığı) transfer planlaması, taraftarın sahiplenmesi ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve kulüp manifestosunun belirlenmesi ana başlıklarının değerlendirilmesi için yapılacak çalıştay Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde ve alanında uzmanlaşmış kişilerin katılımıyla gerçekleştirilecek”.

Bu şehre ve kültürüne uygun yapı nasıl oluşmalı, yol haritasını belirlemek için neler yapmalıyız diye kafa yoruluyor.

Ve çalıştaydan çıkacak sonucun kitaplaştırılarak kamuoyuna duyurulması hedefler arasında.

Ve yönetime talip olmak isteyip belirsizlik yüzünden geri duranların önünün açılmasını ve çıkan fikirlerin yöneticilere ışık tutması beklentiler arasında.

Samsunspor’un küme düşüşü hepimizi çok üzdü ama bu iyi yönetilemeyen kulüpler için maalesef kaçınılmaz sondur. Hele artık her şey kayıt altına alınmışken kimsenin başka bir düşünceye kapılmaması ve her şeyin şeffaf olması gerekir.

Daha önce de yazmıştım gündeme geldiğinde Samsunspor’un isim hakkı verilmiş olsa idi 10 yıllık geliri bizi kilitleyen borç kadar olacaktı yani bir bakıma şuan hiç borcumuz olmayabilirdi.

O gün buna şiddetle karşı çıkanlarda bu gün bu kulübün düştüğü durumdan mesuldürler.

Başkan olmayı düşünen arkadaşlarda bir de şöyle bir endişeleri var “ ben başkan olursam kimse kulübe yardımcı olmaz ve zorlanırım” diye.

İnşallah bu çalıştaydan çıkacak sonuç ve bu şehrin futbol kültürü ve tecrübesiyle yeni bir yönetim gelir ve güzel işler yapıp Samsunspor’u hakettiği  Süper Lige taşır diye umut ediyoruz.

Birileri siyasi rant diye herşeye karşı çıkıyor ama güzel işler yapılsın da rantını kim yerse yesin ben meseleye böyle bakıyorum. Bu çalıştayı tertip edenlerin kulübü illaki biz yönetelim diye bir talepleri de yok sadece şehre fikir jimnastiği yaptırıp katkı vermeye ve ortaya çözüm önerileri çıkarmaya çalışıyorlar.

Adnan Öz

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Adnan ÖZ — Diğer Yazıları

Tümü

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat