DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nesibe TÜKEL
Nesibe TÜKEL
Giriş Tarihi : 10-06-2020 14:54

Türkiye İlahiyatçılar Birliğinden Müthiş Sıradışı Bir Yazı...

Kadınlara dokununca bozulan abdest, yetim hakkına dokununca neden bozulmuyor?

 

Neden Kur'an-ı Kerim'de tam 292 yerde geçen HAK kelimesini kimse terennüm etmiyor?

 

Neden Kur'an-ı Kerim'de tam 130 yerde "salat" geçmesine ve 8 -10 yerde "nüsuk" olarak tarif edilmesine rağmen tüm mealciler salat kavramını "namaz" olarak çevirmiş?

 

peygamberlere biat bile şartlı iken ( Mümtehine 12) neden büyük bir çoğunluk şeyhine, liderine, partisine sorgusuz, sualsiz teslim olmuş durumda ?

 

Neden cennetle müjdelenen (!) on sahabe arasında Hz. Ebuzer, Hz Bilal yok ?

Neden İslam tarihi Hz.Peygamber'in vefatından sonra neden hep iktidar savaşlarıyla dolu?

 

Neden cami, Kur'an kursu, dindar sayısı arttıkça bizim imanımız ve teslimiyetimiz azalıyor?

 

Neden Sahabe elindeki Kur'an yaprakları ile dünyaya meydan okurken bu din bugün 2 milyar inananı ile gadre uğradı?

 

Çoğunluğu demokrasi, doğruluk, hak, hukuk sananlar.....

Hz.Lut ve Hz Nuh'un çevresinde kaç kişi vardı?

Hz İbrahim neden tek başına idi? Çoğunluk neredeydi?

 

Arı bal yapmam, Güneş doğmam, Gece kararmam, Kış üşütmem, Gündüz ışıtmam, Koyun süt vermem, İnek et vermem diyebilir mi?

Peki herşeyin hizmetine sunulduğu insan ona verilen AKIL nimeti ile Rahman'ın halifeliği görevinden neden kaçar?

 

Neden yukarıda saydıklarım ve bu konuda binlerce örnek verebileceğimiz Sünettullah'ta hiç bir varlık reddetme imkanına sahip değilken insan kendine sunulan bu "özgürce" seçim hakkını kendi aleyhine kullanmaktadır!?

 

İbadet denilince hepsi birbirine karıştırılarak, namaz, oruç, abdest, camiye, kiliseye veya havraya gitmek, günah çıkartmak, yağmur duasına çıkmak vs. akla geliyor.

Neden din denilince akla hak, hukuk, adalet, işgaller, zulümler, tecavüzler, yoksulluk, yolsuzluk, sokak çocukları, özürlüler, açlar, susuzlar, giderek artan boşanmalar, dağılan aileler, işsizler, zam, zulüm, işkence, plansız şehirleşme, trafik, gecekondu, sanat, edebiyat, şiir, felsefe, müzik, sinema, tarih, tabiat, uygarlık vs. vs… gelmiyor.?

 

İslam tek ve HAK din değil mi?

 

Öyleyse bütün iyilik ve güzellikleri Müslümanların yapması gerekmez mi?

 

Peki; bilim, teknoloji, sağlık, sanat, adalet ve insan haklarındaki güzellikleri niçin biz değil de Yahudi ve Hıristiyanlar yapıyor?

Onlar birlik ve barış içinde çalışırken biz niçin sürekli birbirimizle uğraşıyoruz?

Yoksa bizim dinimiz doğru din değil mi?

“Ne demek olur mu bizim dinimiz İslam tabii ki tek din ve doğru din diyorsanız o zaman kendimize sormamız gerekmiyor mu?

Niçin her halimizle dinimizi yalanlıyoruz?

 

NEDEN?

Bizim gibi ülkelerde siyasetin girdiği yerden akıl, mantık, basiret, feraset, ahlak, vicdan ve iman çıkıp gidiyor geriye sadece hırs, öfke, kin, nefret ve düşmanlık kalıyor!?

 

Din "insan için" gönderilmiştir! Dinidarlar ise insan "din için" gönderilmiştir zannediyorlar! Din "insanı korumak ve mutlu etmek" için gönderilmişken dinidarlar NEDEN "dini korumaya ve dini mutlu etmeye" çalışıyorlar!?

 

Şu ateşe dayanıklı kefen üreten din bezirganları neden üşüyen çocuklara sıcak tutan elbiseler üretemiyor?

 

Her gün onlarca cenazeye rağmen, sönen onca ocağa rağmen, dağlanan onca yüreğe rağmen bu kanın durması; huzur ve sükunetin gelmesi, barışın tesis edilmesi adına ; ASIL ADI BARIŞ OLAN VE KENDİNİ BU DİNİN TEMSİLCİSİ SANAN ne Diyanet, ne herhangi bir cemaat , ne bu amaçla kurulan STK lardan ve ne de herhangi bir tarikatten neden bir ses çıkmaz?

 

NEDEN ?

İslam “gönül kazanma” diniyken “haşlama ve dışlama” dinine dönüştürüldü!?

“Gönül alması” gereken İslam korku saldı!?

Sevdirme dini “Haddini bildirme ve sindirme” dini oldu!?

“Sevgi gösterisi” olması gereken din “Gövde gösterisi” oldu ve din olmakla hiçbir ilgisi kalmadı!?

 

Tamam kardeş şeyhinin bir anda bir yerden diğer bir yere uçtuğunu aynı anda birkaç yerde olabileceğini söylüyorsun da, Hz. Muhammed (s.a.v) neden Mekke’den Medine’ye giderken mağarada üç gün saklandı bir yere uçamadı!?

Neden Hz. Musa suda yürüyemedi denizin yarılmasını bekledi ya da Yakup Peygamber neden bir anda oğlu Yusuf’un yanına, kuyuya gidemedi?

 

Ku'ran denilince dinidarların aklına Allah'ın insanlığa mesajı ya da bize sunduğu hayat tarzı değil ölü kitabı, mezar kitabı, mevlit kitabı ya da dua kitabı akla geliyorsa!

 

Hatta Kur'an denilince akla ahenkli biçimde okunan ve mest olunan bir şiir veya şarkı akla geliyorsa!

 

Kuran'ın ilahi bir mesaj ve yasa kitabı olduğunu bilen ilahiyatçılar ve tarikatlar ise O'nu uygulamaktan çok; O'nun üzerinden bir paye ve konum kazanma yoluna gitmişlerse!

 

Neticede on dört asırdan beri Kuran'ın ne olduğuna karar verememiş bir Müslümanlık ,Yaratan'ı zerre kadar önemsemeyen O'na inanmayan ama inanıyormuş gibi yapan bir gruptan başka bir şey değilse!

 

NEDEN ve KİMDEN ŞİKAYETÇİYİZ?

 

Evliyalar, ermişler vs. için anlatılan kerametlerin Kur’an’da anlatılan peygamber kıssalarının bilmem kaç katı olduğunu düşündünüz mü ?

 

Kalabalıklarıyla övünen bir “sürü” taraftarı var diye sevinen cemaatlerin ve tarikatların kan ağlayan İslam coğrafyasına koştuklarını gördünüz mü ?

 

Veya onları kurtarmaya gelen evliyaların neden hapishanelerde mahkum edilen ve tecavüze uğrayan Müslümanları kurtarmaya girmiyorlar?

 

İslami zihin, bilgi ister, evrensel bakış ister, bağımsız düşünme yeteneği ister ve en önemlisi de biraz da bunları elde ettirecek akıl ister...

 

Ezberi olan, bir fikre körü körüne bağlı olan, geleneksel anlayışından ödün vermeye yanaşmayan, geleceği yorumlamaktan korkan, yaşadığı olumsuzlukların nedenini arama zahmetine girmeyen, kendi öğretisinin dışında bir yorum getirenleri lanetleyen ve aşağılayan, öğretisindeki kusurları örtmek için bin bir bahane uydurmayı adet haline getirenlerin, "Her şeyimiz iyi de biz ve bizim gibi olanlar niye böyleyiz?" sorusunu kendine bir defa bile sormamış olanlar ve bu bağlamda neden-sonuç ilişkisini yaşam tarzı olarak benimseyemeyenler bu davetimizin muhatabı değillerdir...

NELER SÖYLENDİ?
@
Mehmet 10 ay önce
İlavelerim: Neden Muhammed zamanında İslamiyeti kabul eden adamlar SÜNNET OLMADI..? Neden Muhammed gözlerinin önünde koca Ay'ı ikiye bölmesine rağmen HERKES MÜSLÜMAN OLMADI..!? (Aynı şekilde Musa denizi yarınca, Firavun neden hala peşinden gitti? Firavun Moron muydu? Keza İsa ölüyü dirilttiği halde neden onu astılar? Ölüyü diriltebilen karşısındakileri kendisine kul köle yapamaz mıydı?) Neden Yusuf suresinde, Yusuf'un babası, kardeşleri, acıları, üzüntüleri, gözyaşları sık sık dile getirilmesine rağmen ANNESİNDEN TEK KELİME SÖZ ETMEZ?... Yusuf annesiz mi doğmuştu?... Neden Kuran'da İTAATKAR kadınlardan bahseder de (Nisa 34), itaatkar erkeklerden bahsetmez?... Miras ve şahitlik zaten bilinen konu... "Eşleriniz ve CARİYELERİNİZ size helaldir" ne demektir?... (Nisa 24) Musa'nın arkadaşının (güya HIZIR) anne ve babasına asi olacak diye bir çocuğu öldürmesi Allahın emriyse (Kehf 82 deki cümleye dikkat! "Ben bunları kendi isteğimle yapmadım"!) , onca cani, katil, bu güne kadar neden yaşamışlardır..? Hep Ayşenin yaşı tartışılır... Kimi Muhammed'le 6 yaşında evlendiğini söyler, kimi 13 der, 15 der, nihayet 18'e kadar çıkarırlar... Peki Muhammed kaç yaşındadır evlendiğinde?... Hicretten iki yıl sonra evlendiğine göre 55 yaşındadır... ! ŞEYTANI ALLAH MI AZDIRMIŞTIR? (Araf 16) Muhammed, Kuran'ı neden kendi kitaplaştırmamıştır da, bunu ("Muhammed'in yapmadığını biz nasıl yaparız" diye) çekine çekine kendisinden sonrakiler yapmıştır?... Muhammed'e "sen herşeyi o adamdan öğreniyorsun" dediklerinde, hakkında ayet olan ve "dilinin yabancı" olduğu söylenen yunanlı köle kimdir?... Muhammed'in BELAM isimli yunanlı bir köleyle sık görüşüp konuştuğu biliniyor... Belam arapların eline esir düşmüş bir filozof mudur, ya da filozofları iyi bilen biri midir?... Platon bile araplara esir düşmüş ve şans eseri kurtulmuştur... PLATON'UN TANRI TASVİRİYLE MUHAMMED'İN Kİ NEDEN TIPA TIP BİRBİRİNE BENZEMEKTEDİR?... (Tekdir, yaratandır, şekil suret verendir, yarattıklarını görüp gözetendir) neyse uzar... Şu an aklıma gelenler bunlar... Zamanında üzerinde düşünüp sorguladığım daha bir sürü var...
NİYAZİ 2 yıl önce
ZINDIKLIĞIN TEMELİ İLAHİYATLAR KURULURKEN ATILDI. Şöyle bir hadise nakledilir: İnönü, ilahiyat fakültelerini kurma kararını alınca müfredatın hazırlanmasını istedi. İlgililer Hadis, Usul-i Hadis, Fıkıh, Usul-i Fıkıh, Tefsir, Akaid, Mantık, Kelam vs. getirdiler. İnönü sinirlenmişti. "Bunlar ne?" dedikten sonra: “Yazın bakalım. Sosyoloji, psikoloji, tarih, felsefe, hadis, tefsir, hukuk...” Etrafındakiler şaşkınlıkla izliyorlardı. İnönü sonunda hepsinin şaşkınlığını giderecek sözü söyledi: “Şimdi hepsinin başına 'din' diye ekleyin bakalım!..” Böylece Din Felsefesi, Din Sosyolojisi, Dinler Tarihi, İslam Psikolojisi… diye ucube bir İlahiyat Fakültesi Programı ortaya çıkmış bulunuyordu. Yani bizim ilahiyat fakültelerimiz İslam’ı öğretmeyecekti, felsefe yapacaktı. Usul ilimleri ortadan kaldırılmıştı. 1400 seneden beri yapılan çalışmalar, Ehl-i sünnet yolu, mezhepler, gelenekçi ve tarihselci denilerek müzeye kaldırılmıştı. Artık Kur’ân-ı kerimi sadece kendileri anlayacak ve kendileri manalandıracaktı...   "Kur’an İslamı"ndan "Dinlerarası Diyalog"a!   Buyurun şimdi bakalım. Bu müfredat ve eğitimin sonunda neler duydu, neler öğrendi bu millet! Ankara İlahiyat Fakültesinde yetişen ve sonra dekanlığını da yapan (1980-82)  Hüseyin Atay “Kur’an’a Göre İman Esasları” teziyle doktorasını verdi. Artık Amentü’den “Kadere İman” bahsi çıkarılmış bulunuyordu. “Kur’an İslam’ı” kavramı da yavaş yavaş ilahiyat fakültelerine yerleştiriliyordu... Yine Ankara İlahiyat’ta yetişen hocalardan Bahriye Üçok “İslam’da örtünmenin ve oruç tutmanın zorunlu olmadığı"nı ifade edince büyük tepkiler almıştı. İstanbul İlahiyat Fakültesinin Kurucu Dekanı Yaşar Nuri Öztürk ise aynı yoldan giderken iman esaslarını üçe düşürmekte bir beis görmeyecekti.
NİYAZİ 2 yıl önce
ZINDIKLIĞIN TEMELİ İLAHİYATLAR KURULURKEN ATILDI. Şöyle bir hadise nakledilir: İnönü, ilahiyat fakültelerini kurma kararını alınca müfredatın hazırlanmasını istedi. İlgililer Hadis, Usul-i Hadis, Fıkıh, Usul-i Fıkıh, Tefsir, Akaid, Mantık, Kelam vs. getirdiler. İnönü sinirlenmişti. "Bunlar ne?" dedikten sonra: “Yazın bakalım. Sosyoloji, psikoloji, tarih, felsefe, hadis, tefsir, hukuk...” Etrafındakiler şaşkınlıkla izliyorlardı. İnönü sonunda hepsinin şaşkınlığını giderecek sözü söyledi: “Şimdi hepsinin başına 'din' diye ekleyin bakalım!..” Böylece Din Felsefesi, Din Sosyolojisi, Dinler Tarihi, İslam Psikolojisi… diye ucube bir İlahiyat Fakültesi Programı ortaya çıkmış bulunuyordu. Yani bizim ilahiyat fakültelerimiz İslam’ı öğretmeyecekti, felsefe yapacaktı. Usul ilimleri ortadan kaldırılmıştı. 1400 seneden beri yapılan çalışmalar, Ehl-i sünnet yolu, mezhepler, gelenekçi ve tarihselci denilerek müzeye kaldırılmıştı. Artık Kur’ân-ı kerimi sadece kendileri anlayacak ve kendileri manalandıracaktı...   "Kur’an İslamı"ndan "Dinlerarası Diyalog"a!   Buyurun şimdi bakalım. Bu müfredat ve eğitimin sonunda neler duydu, neler öğrendi bu millet! Ankara İlahiyat Fakültesinde yetişen ve sonra dekanlığını da yapan (1980-82)  Hüseyin Atay “Kur’an’a Göre İman Esasları” teziyle doktorasını verdi. Artık Amentü’den “Kadere İman” bahsi çıkarılmış bulunuyordu. “Kur’an İslam’ı” kavramı da yavaş yavaş ilahiyat fakültelerine yerleştiriliyordu... Yine Ankara İlahiyat’ta yetişen hocalardan Bahriye Üçok “İslam’da örtünmenin ve oruç tutmanın zorunlu olmadığı"nı ifade edince büyük tepkiler almıştı. İstanbul İlahiyat Fakültesinin Kurucu Dekanı Yaşar Nuri Öztürk ise aynı yoldan giderken iman esaslarını üçe düşürmekte bir beis görmeyecekti.
Niyazi ALBAYRAK 2 yıl önce
İsmet inönünün kurduğu ilahiyatların öğrencisinden sapıklıktan başka ne bekleyebilirsinizki https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/prof-dr-ahmet-simsirgil/597997.aspx
Ahmet Hürüm 2 yıl önce
Yazınızı okudum, yazınızda tenakuzlar var, siz neden ve niçinleri sorarken ki niyetinizi anlayamadım maksadıniz üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi diye insanın sorasın geliyor .
Ahmet Hürüm 2 yıl önce
Yazınızı okudum, yazınızda tenakuzlar var, siz neden ve niçinleri sorarken ki niyetinizi anlayamadım maksadıniz üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi diye insanın sorasın geliyor .
Nesibe TÜKEL

Nesibe TÜKEL

DİĞER YAZILARI Adalet Bekçileri Her Zaman Var Olacaktır Olaylara bakış açılarımızı tekrar gözden geçirelim mi? Uslubun güzelliğine bak..!!!! ÖLÜM!!! Ey İmam Namazı İstediğin Kadar Uzat, Bu İki Ayet Dışındaki Sakın en mühim şeyi unutma! Yurtdışına mı gideceksiniz? O halde... Berberin Akıl Ermezliği O günler çok güzel günlerdi ! Koşun Şenlik Var... Biz bu golü (seçimi) saymeyoz!!! Ağlama annem... Bu Memlekette Sadece Suriyeli Seçmen Yok! Kartalın Yeniden Doğuş Hikayesi Hep Sizin Yüzünüzden! Geri zekalılar.. Siz insan mısınız? Biz De Bu Vatanın Delileriyiz Bugün Biraz Gülelim Mi? Mizah Sınırları Zorlanmamalı Gelsem şimdi eve, çalsam zili, kapıyı annem açsa... Şifa Olmaya Geldim, Şifa Buldum Yolculuk Çok Kısa Biraz Tefekkür, Ne Dersiniz Esra Erol, Seda Sayan yeni yayın dönemi! Sultan Abdülhamid Evliya Mıydı! Sevmezler Bir değil binlerce kez düşünün! Sizin Sığınağınız? Yitip Giden Ahlakımızı, Vicdanımızı Ve İnsanlığımızı Arıyoruz Meselenin ağaç olmadığını zaten biliyorduk, lakin... 13 Yıl Sonra Pişen Tavuk Değerli Taştan Daha Değerlisi Var Sevgi ve nezaket asla boşuna değildir! Sevgi Ve Nezaket Asla Boşuna Değildir Hırsızları Herkesin Gözünün Önünde Tutuyoruz Asıl Rızık Verenin Sen OlduğUnu Herkesin Anlamasını Nasip Eyle Yolculuk Çok Kısa Pamuk eller cebe başkanım, ne dersiniz! İslam’ın Kadına Verdiği Değer Haydi onlar da mesut olsun! Sana ne kadar şükretsek azdır, ya rabbi! Kaybolduğu zaman bulunamayan bir tek şey var ‘hayat’ Sen allah'tan iste verse nimettir, vermese hikmettir! Sabret! Şiddetin baştan çıkardığı yarı felçli aydın! Çayını kapan gelsin, başlıyorum! Anne Eğitimi Ve Önemi Zenginlik...? Sevdiğiniz İnsanlar İçin Zaman Ayırın Neden Erdoğan? Diyorsunuz ya işte milletin cevabı! Sıfırlayın Bazı Şeyleri, Sıfırdan Başlayın Ya Da Ölümün Olduğu Bir Dünyada Ömrümüz Yettiği Kadar Sevin! Bereketli ve Vakur Bir Şehir: Tokat... Nefes Almak ve Bayram Neymar ve Bizim Ünlüler! Baban Gibi; Sen de Bir Kahramansın Evlât! Bileniniz Var mı: Biz Niçin Öldük! Her bahar bir çiçekle başlar Prof. Necmettin Erbakan Evlendi Bakın İlk Gece Ne Oldu Hayat Muavenettir! Karınca Yuvası ve Merhamet ‘Yaz Dostum’ Sadece Bir Şarkı Değildir! Nedir; Hayat, Nasip, Arif, Sabır... Dostluk İplerinizi Koparmamanız Dileğiyle... Kötülükleri Unut İyilikleri Hep Hatırla! Karargâhın Işıkları Çoktan Söndü! Arkadaş mı, Dost mu! Atan Sevdalısı Bir Dernek Ankara Meclisi Biliyoruz Özlediniz, Ama Avucunuzu Yalarsınız! Gölge Oyunundan da Oyuncularından da Artık Bıktık! Namaz, Namaz, Namaz! Hacda Yaşanmış Çok Manidar Bir Hatıra... Oysa Gerçek Kadınlar, Bir Erkekte Adamlık, Erkek Duruşu Ararlar..! Vatan Sevgisi Kuru Bir İfade Değil Aslında Lâyık Olduğunuz Hep Kağıt Bardaktır... Nazar Amerika’nın İslâm’ı Tanıması Gerekir, Çünkü... Düşmanımın Düşmanı, Dostumdur "Baba" diye seslenebilmek ne kıymetleymiş Koca Kudüs’te Bir Onbaşı Hasan İnsan Sevgisi İle Dolu, Şefkat Ve Sabırla Yapılan Kutsal Ve Çok Onurlu Bir Meslek: Hemşirelik. Bir Doktorun Korona Günlüğü Evinde kal. Kitap oku! Beş Parmak Dağlarında Bir Tank! Yüzbaşım! Cayır Cayır Yanıyorsun; Atla! Vatan Size Müteşekkirdir 6 Vatan Size Müteşekkirdir 5 Vurun Bizi! Vatan Size Müteşekkirdir (3) Vatan Size Müteşekkirdir. (2) Vatan Size Müteşekkirdir. (1) Sizi, Allah İçin Çok Seviyoruz, Asil İnsanlar Adam Olmak Her İnsanın Olacağı Bir Zanaat Değildir! Kardeş Kanal, Kanal Tokat! Deprem Sürecinde Sosyal Medya İşte Türkiye Bu İnsanları Baltadan Çok Daha, Kötü Sözler De Devirebilir. Şefkat Atkısı Rabbim, Milletimize Ve Devletimize O Karanlık Günleri Bir Daha Göstermesin!” -2- Sahip Olduklarımızın Kıymetini Bilelim Neden köpekler insanlardan daha az yaşar! Eyvah Türkler geliyor! Nerdesin anne? Bayrağımız Altında Harcanan kadınlarımız, harcadığımız kadınlarımız! Karşılık beklemeden... Çocukluğumuzun Düşleri Biraz da devreleriniz yansın Ne dersiniz! Biraz da tebessüm! 12 Eylül Tortusu 24 Kasım Öğretmenler Günü... Bu adama haddini bildirin! Çocuk asker! Şerefsizlere karşı bağışıklık kazandık!. Geliniz öldürünüz! Türk beklenendir! Bizde ne kınalı kuzular ne de Memedler biter! İtina ile balans ayarı yapılır! Aslan yattığı yerden kalkmıştır artık ve o aslan Türkiye’dir! Asla bir Türk’ü tehdit etme! Kardeş kal Türkiye! Dualara devam et anne! Ah Eder Yüreğim Yerli ve milli youtuber’lar(!) Nerede??? Bir daha söyle! Filler nerede? Terör Ve Yandaşlarına Anne Tokadı Unutmayın! Taviz bir sonraki tavizleri de beraberinde getirir Biz geldik dedeciğim! Sosyal Kültürel Yardım Ve Dayanışmanın Yeniden Hayat Bulduğu STK’lar Bir ülkenin işgal çalışması: 15 Temmuz Sosyal Medya Operasyonu /4 Sosyal Medya Operasyonu İstanbul; sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer! Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun huzuru Türkiye’nin huzuru demek! Başkan değil, adam seçiyoruz! Mazlum Ve Mahzun Bir Kavim Kırım Tatar Türkleri
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA