Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-04-2014 11:00   Güncelleme : 30-04-2014 11:00

YEREL YÖNETİMLER TÜBİTAK’TAN FAYDALANMALI!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yerel yönetimlerimizin TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik birikiminden daha fazla yararlanmasını istiyoruz" dedi

YEREL YÖNETİMLER TÜBİTAK’TAN FAYDALANMALI!
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yerel yönetimlerimizin TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik birikiminden daha fazla yararlanmasını istiyoruz" dedi. Bakan Işık, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Beraberinde Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’le birlikte Beylikbağı’nda vatandaş ve esnaf ziyaretlerinde bulanan Bakan Işık, mahalle sakinlerinin talep ve sorunlarını dinledi. Bakan Işık, yerel seçimlerde en fazla oy aldıkları Beylikbağı bölgesindeki vatandaşlara teşekkür etti. Vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet eden Işık, “Şehirleşme ve diğer yerel hizmetler konusunda belediyelerimiz gereken çalışmaları layıkıyla yapıyorlar. Ulaşım sorunlarını çözecek ikinci büyük kavşak projesinin daha inşasına başlandı. Hükümet olarak bu dönemde Gebze’de eğitim yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Gebze ve Kocaeli’de eğitimde çıtayı hızla yukarılara çıkarmak istiyoruz” dedi.
 
İMKANLAR GELİŞTİRİLECEK
 
Gebze’deki gezisinin ikinci bölümünde Vali Ercan Topaca, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve TÜBİTAK MAM yetkilileriyle bir araya gelen Bakan Işık, Gebze Belediyesi TÜBİTAK işbirliğiyle yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Türkiye’nin en seçkin araştırma kuruluşunun belediyelerle ortak projeler geliştirmesinin önemine değinen Bakan Işık, “Bu dönemde TÜBİTAK ile yerel yönetimler arasındaki işbirliği imkanları geliştirilecek. Yerel yönetimlerimizin TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik birikiminden daha fazla yararlanmasını istiyoruz” dedi.
adminadmin