Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 29-05-2014 11:07   Güncelleme : 29-05-2014 11:07

YEREL YÖNETİMLERDE YENİ DÖNEM

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı yeni dönem çalışmalarına akademisyenlerle devam ediyor.

YEREL YÖNETİMLERDE YENİ DÖNEM
AK Parti`nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Abdulhamit Gül, yeni dönem yerel yönetimler çalışmalarını istişare etmek için genel merkezde akademisyenlerle bir araya geldi.
 
Toplantıya kentsel mimari, şehircilik, kentsel dönüşüm alanlarında önemli çalışmalara imza atan akademisyen ve fikir adamları katıldı.
 
Toplantıda AK Parti`nin yerel yönetimler vizyonu, kentsel dönüşüm, medeniyet şehirciliği ve yeni dönemde belediyelerin yapması gereken çalışmalar konuşuldu.
 
Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından geleneksel hali getirilecek olan “İstişare toplantılarının ilkine katılan isimler şöyle;
 
Prof. Dr, Erol Göka, Prof. Dr Mazhar Bağlı, Doç. Dr Mustafa Orçan, Doç.Dr Ertan Özensel, Prof. Dr Recep Bozlağan, yazar Sadık Yalsızuçanlar, şair Mustafa Aydoğan, MKYK üyesi kentsel tasarımcı Çiğdem Karaaslan, Bekir Korkmaz, Yr.Doç.Dr Halil İbrahim Düzenli, Doç.Dr Hamit Emrah Beriş, Genar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, Osman Nuri Kabaktepe, Dr Hasan Taşçı, Yr.Doç.Dr  Kenan Göçer.
 
AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, “Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı”`nın ana amaçlarını ve hedeflerini şu cümleler ile özetledi;
 
“1994 ruhu 2023 vizyonu ile yerel yönetim anlayışını bir araya getirmek için akademisyenlerimizle bir araya geldik. Akademisyenlerimizin birikimlerini, AK Parti`nin 20 yıllık belediyecilik tecrübesi ile harmanlayarak yeni dönem şehirlerimizi medeniyet tasavvurumuza uygun inşaa etmek istiyoruz.”  
adminadmin