Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Köşe Yazıları

Yuvayı Ayakta Tutan Denge

Bir aile olmak yalnızca aynı evi paylaşmak değildir. Bir yuva kurmak; duygusal bağlılık kadar ekonomik bilinç, sorumluluk ve ortak hedefler gerektirir. Daha çocuk sahibi olmadan önce çiftlerin ekonomik anlamda “biz” olmayı öğrenmesi gerekir. Çünkü sağlam bir temel atılmadan kurulan hiçbir yapı uzun ömürlü olmaz.

Yuvayı Ayakta Tutan Denge
Paylaş:

Evlilikte ekonomi yalnızca para meselesi değildir; güven meselesidir. Şeffaflık meselesidir. “Benim param” anlayışından “bizim bütçemiz” anlayışına geçiştir. Eşlerin birbirinden habersiz harcama yapmaması burada önemli bir ilkedir. Bu bir kontrol meselesi değil, saygı meselesidir. Çünkü gizlenen her harcama, küçük de olsa, güven duvarında bir çatlak oluşturur. Oysa birlikte karar verilen harcamalar bağı güçlendirir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Köşe Yazıları Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat