Ekonomi
Giriş Tarihi : 13-04-2014 10:27   Güncelleme : 13-04-2014 10:27

4/C’LİLER KADROYA GEÇECEK Mİ!

Bu ay TBMM’ye sunulması beklenen düzenlemelerden biri de Türkiye’de sayıları 50 bini bulan 4/C’li çalışanların kadrosu.

4/C’LİLER KADROYA GEÇECEK Mİ!
Kamuda çalışan 50 bin 4/Cli (geçici) personel bulunuyor. 4/Cliler bir yüdan az süreli veya mevsimlik sözleşme ile çalıştırılıyor. Işçi sayılmayan 4/Cliler, diğer çalışanlarla aynı haldara sahip değil. Bu kapsamda çalıştırılanların yıllık izin, iş güvencesi, sosyal yardım gibi hakları yok. Ayrıca her yıl sözleşme yenilemek zorundalar. Yani daimi personel değiller. Bu yüzden de her yıl işsiz kalma endişesi taşıyorlar.
 
TALEP BAKANLARA İLETİLDİ
 
Sözleşmeli işçilere, belediyelerde çalışanlara kadro verildi fakat kamudaki geçici personele bir türlü çözüm bulunamamıştı. Çahşma Bakanlığı sendikalarla birlikte bu konuda bir çalışma başlatmıştı. 4/Clilerin statüsüyle ilgili konular toplu sözleşme görüşmelerinin ardından yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında da gündeme gelmiş ve bir tasarı hazırlanarak Bakanlar Kurulıvna sunulmuştu.
 
MECLİS’TEN NE KARAR ÇIKACAK?
 
Fakat geçici personele kadroyu da içeren Torba Kanun, 30 Mart yerel seçimlerine takılmıştı. Postanın haberine göre, Seçimlerin ardından gözler tekrar Meclise çevrildi. Binlerce çalışana kadro verilmesiyle ilgili düzenlemenin bu ay sonuna kadar Meclise sunulması bekleniyor. Torba Yasa ile ayrıca borçlu milyonlarca vatandaşın eli rahatlayacak. Düzenlemeyle, borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaşın borcu silinecek.
Memuruz.net
adminadmin