Siyaset
Giriş Tarihi : 19-10-2013 16:17   Güncelleme : 19-10-2013 16:17

ADAY OLURSAM BAŞKANLIĞI KAZANIRIM

MHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Cemalettin Kola gazetemizi ziyarek ederek önemli açıklamalarda bulundu.

ADAY OLURSAM BAŞKANLIĞI KAZANIRIM
Siyasetten, yerel yöneticiliğe, özel hayatından, Samsun'un geleceğine kadar tüm sorularımızı içtenlikle cevaplayan Kola,"Atakum ehil ellere teslim edilmelidir" dedi.

PARAYI İDARE ETMEYİ BİLECEKSİNİZ

Belediye başkanlığı yapacak olan kişinin alt yapısının ve bilgi birikiminin çok güçlü olması gerektiğini söyleyen Kola, "Önce belediyecilik yapmak istiyorsanız ve belediye başkanlığına talip iseniz projeleriniz olacak. Belediye başkanının herşeyi bilmesi çok önemli. Milyonlarca para sizin elinizden geçiyor. Parayı idare edemezseniz, belediye başkanı olamazsınız" dedi.
 
RANT ÇEVRELERİ BENİ HİÇ SEVMEDİ

Belediyelerde çok büyük rantların döndüğünü bu yüzden belediye başkanı olacak kişinin, işin ehli ve dürüstlük meziyeti olması gerektiğini belirten Kola,"Paranın döndüğü bir yerde rantta olur, çıkar ilişkileri de. Ne yazık ki bu tür kirli ilişkiler çoğu belediyelerde mevcut. Biz yıllarca bunlara karşı çıktığımızdan rant çevreleri bizi hiç sevmedi" diye konuştu.
 
SAMSUN'A ZARAR VEREN PROJELERE RET VERDİM

Atakum ve Büyükşehirde halen belediye meclis üyesi olduğunu ve meclise gelen birçok projeye Samsun'a zarar verdiği için ret oyu kullandığına dikkat çeken Kola,"Sadece benim ret oyu vermemle bu iş olmuyor. Çünkü çoğu insanın birbirleriyle çıkar ilişkileri ve siyasi ilişkisi var. Ben bu oyunların içinde hiçbir zaman olmadım ve olmayacağımda" şeklinde konuştu.
 
ADAY OLURSAM BAŞKANLIĞINI KAZANIRIM
Atakum Belediye Başkanlığına 3 yıl önce aday olmaya karar verdiğini ve 3 yıldır sürekli Atakum için proje hazırladığını ifade eden Kola,"15 tane çok özel proje hazırladım ve ekibim şu anda birkaç özel proje daha hazırlıyor. Projelerimiz hep Atakum halkının refahı ve mutluluğu için hazırlanan projeler. Eğer aday olursak belediye başkanlığını da kazanacağımdan eminim" dedi.
 
AYAKLARINIZ YERE SAĞLAM BASMALI

Aday olduğu takdirde Atakumlulara kendisini en güzel bir şekilde ifade edeceğini sözlerine ekleyen Kola,"Atakum'un insanı kültürlü, birikimli ve okumuş insan. Ne istediğini ve kime oy vereceğini iyi biliyor. Siz onların karşısına ciddi projelerle çıkamazsanız oy da alamazsınız. Bu yüzden de yapacaklarınızı ayaklarınız yere sağlam basarak anlatmalısınız. Biz bunu başaracağız" diye konuştu.
 
MHP ATAKUM'DA HİÇ DENENMEDİ
20 yıldır Atakum'u CHP'li ve AK Partili belediye başkanlarının yönettiğini ancak Atakum'u istenilen bir ilçe seviyesine getiremediklerine dikkat çeken Kola,"Atakum bir cazibe merkezi. Ancak belediye başkanlarımız üzülerek söylüyorum Atakum halkının isteklerine, beklentilerine, özlemlerine cevap verememiştir. Bunu eleştirmek için değil, gerçeklerin bilinmesi için söylüyorum. MHP orada hiç denenmedi. Bu da bizim Atakum'da şansımızı daha da artırıyor" şeklinde konuştu.
 
YEREL SEÇİMLERDE KİŞİ ÇOK ÖNEMLİ

Halkımızın belediye başkanını seçerken çok dikkatli olması gerektiğine değinen Kola,"Yerel seçimler genel seçimlerle mutlaka ayrılmalıdır. Genel başkan rüzgarıyla belediye başkanı seçilen insanların seçildikleri yerlerde hiçbir hizmet yapamadıklarını ve başarılı olamadıklarını gördük ve yaşadık. İktidarın nimetleri diye artık birşey yok. Her belediyenin kendine göre bütçesi var. Önemli olan bu bütçeyi halk için en iyi şekilde kullanan başkan iyi ve başarılı bir belediye başkanıdır" dedi.
 
MHP'DE AYRI GAYRI YOKTUR PARTİ VARDIR

MHP'nin geçtiğimiz yerel seçimlerde başarılı olduğunu ve bu seçimlerde başarısını daha da arttıracağına inandığını belirten Kola,"Bizim bütün adaylarımız değerli ve kalitelidir. Atakum'da 5-6 aday adayının yarışa girmesi MHP'nin kalitesi ve partimizin değerini gösterir. tüm aday adayı arkadaşlarımla güzel ve seviyeli bir birlikteliğimiz var. Kim aday olursa olsun tüm arkadaşlarımız aynı çatı altında birleşerek adayımızı destekleyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.
 
Fakirliği de zenginliğide gördüğünü bu yüzden yetim hakkına çok önem verdiğini sözlerine ekleyen Kola,"Fakir bir ailenin çocuğu olarak doğdum ve kendi imkanlarımla bu seviyelere kadar geldim. Burada asla demagoji yapmam. Bunu yapacağıma yetimin hakkını, fakirin derdini korumak ve anlamak Bana daha doğru geliyor. Eğer siz onların hakkını koruyamıyorsanız ve geçmişinizi unutup o insanların refah seviyesini yükseltmiyorsanız ve bunun için mücadele etmiyorsanız, bunu vebali sizin üzerinizdedir. Bu yüzden rantçılara karşı hep dik durdum ve onlarla bu platformlarda mücadele ettim" dedi.
 
Denge Gazetesi'ni her zaman ilgiyle takip ettiğini belirterek sözlerini tamamlayan Kola,"Denge Gazetesi Samsun'daki tüm çarpıklıkları, yanlışları cesurca ve korkmadan kaleme alıp haber yapabiliyor. Şu anda en büyük muhalefeti de bu gazete yapıyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Eğer iktidarın olduğu yerde güçlü bir muhalefet olmazsa orada başarı şansı çok az olur. Bu yüzden denge ailesini gönülden kutluyorum"

Haber-Röportaj: Ünal YAVUZ - DENGE
adminadmin