Dünya
Giriş Tarihi : 09-12-2023 13:01

Amerika Afrika'da LGBT Dayatıyor!

Uganda hükümeti, ABD'nin kendi yetkililerine yönelik vize kısıtlamalarını genişletmesini kınadı ve Washington'u Afrika'da "LGBT gündemini" zorlamakla suçladı.

Amerika Afrika'da LGBT Dayatıyor!

Uganda hükümeti, ABD'nin yetkililerine yönelik vize kısıtlamalarını genişletmesini kınayarak Washington'u Afrika'da bir "LGBT gündemi" oluşturmakla suçladı.

Uganda, ABD'nin kendi yetkililerine yönelik vize kısıtlamalarını genişletmesini sert bir dille eleştirerek bunu Washington'un Afrika'da bir "LGBT gündemi" uygulama girişimi olarak yorumladı.

Açıklanan bu yeni yaptırımlar, resmi olarak kimlikleri açıklanmayan Ugandalı bireyleri hedef alıyor.

ABD'ye göre bu kişiler "demokrasiyi baltalamaktan ve LGBTQ topluluğu da dahil olmak üzere marjinalleştirilmiş grupları bastırmaktan" sorumlular.

Dışişleri Bakanı Henry Okello Oryem, ülkesinin yasa tasarısının kabulü konusunda geri adım atmayacağı konusunda ısrar etti.

AFP'ye verdiği demeçte, "ABD ve Batı'daki bazı grupların" [Afrikalıları ve Ugandalıları] "yardım ve kredileri kullanarak" aynı cinsiyetten ilişkileri kabul ettirmeye çalıştığı konusunda hiçbir şüphe olmadığını söyledi.

Reuters'e yaptığı konuşmada şu soruyu sordu: "LGBT'ye karşı aynı ya da daha sert yasalara sahip olan Orta Doğu ülkelerine neden aynı yaptırımları uygulamıyorlar?" diye sordu. "Milletvekillerimize vize vermezlerse Şangay'a, Guangzhou'ya (gidecekler). Ziyaret edilecek çok güzel yerler var." dedi.

ABD, Uganda'nın Eşcinsellik Karşıtı Yasası'na tepki olarak Haziran ayında Ugandalı yetkililere ilk tur vize kısıtlamalarını uygulamaya koymuştu. ABD'nin kısıtlamalarının ardından Dünya Bankası da Ağustos ayında Uganda'ya yeni kredi vermeyi askıya aldı.

ABD Ekim ayı sonunda Doğu Afrika ülkesini Ocak 2024'ten itibaren Afrika Büyüme ve Fırsat Yasası AGOA'dan çıkaracağını açıkladı.

Kaynak: Africa News

adminadmin