Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-06-2025 13:56   Güncelleme : 25-06-2025 14:33

Atakum Belediyesi'nde usulsüz İhale Skandalı

Atakum Belediyesi üst düzey yöneticilerinin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na aykırı biçimde 20 ila 25 milyon TL tutarında doğrudan temin ihalelerinde usulsüzlük yaptığı öne sürüldü.

Atakum Belediyesi'nde usulsüz İhale Skandalı

İddiaya göre, mal ve hizmet alımı yapılmadan sahte belgeler düzenlenerek kamu kaynakları yasadışı şekilde kullanıldı.

Üst Yönetimden Usulsüzlük Talimatları

İddialara göre, belediye bünyesinde görev yapan Özel Kalem Müdürü ve Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü, diğer müdürlüklere sözlü talimatlar verdi. Bu talimatlar kapsamında doğrudan temin limitlerine uygun sahte evrakların hazırlanması, belirli firmalara teklif mektuplarının gönderilmesi ve teslim alınmayan mal veya hizmetlerin alınmış gibi gösterilmesi istendi.

İddiaların Merkezindeki Müdürlükler

Skandalda adı geçen belediye müdürlükleri şunlar:

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Temizlik İşleri Müdürlüğü

Fen İşleri Müdürlüğü

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Ağır Suçlamalar Gündemde

İddialar arasında sahte fatura düzenlenmesi, gerçeğe aykırı komisyon kararları alınması ve kamu zararına neden olunması bulunuyor. Ayrıca resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve zimmet gibi Türk Ceza Kanunu kapsamındaki ağır suçların işlendiği öne sürüldü. Müdürlerden bazılarının bu taleplere karşı çıktığı, bazılarının ise kabul ederek sürece dahil olduğu iddia edildi.

adminadmin