Eğitim
Giriş Tarihi : 04-06-2014 15:36   Güncelleme : 04-06-2014 15:36

AYVACIK İMAM HATİP LİSESİ HIZLA YÜKSELİYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle başlatılan Ayvacık İHL, yükselmeye başladı. Demir, "18 derslikli okulun yapımını devlet-millet el ele gerçekleştireceğiz" dedi

AYVACIK İMAM HATİP LİSESİ HIZLA YÜKSELİYOR
Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle başlatılan 18 derslikli İmam Hatip Lisesi inşaatında çalışmalar başladı. Demir, okulun Ayvacıklıların ve devletin imkanlarıyla hızla bitirileceğini söyledi.
 
AYVACIK İÇİN İHTİYAÇ

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindekilerle birlikte Ayvacık İmam Hatip Lisesi inşaatının başladığı alanda incelemelerde bulundu. Müteahit firma yetkililerinden ilerleme hakkında bilgiler alan Demir, çalışmaları da yakından inceledi. Ayvacık İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Enver Yörük'ün de hazır bulunduğu incelemede Demir, okulun kısa sürede devlet ve milletin desteğiyle tamamlanacağını belirterek, "Bu okulun bu aşamaya gelmesinde başta Valimiz, kaymakamız, belediye başkanımız olmak üzere herkesin emeği var. Bu okul Ayvacık için bir ihtiyaçtır. Medeniyet değerlerimizi iyi bilen, anlayan ve onu geleceğe aktaracak nesillerin yetişmesi için imam hatip okullarının yapımına herkesin yardım elini uzatması lazım" dedi.
 
6 İLÇEDE İHL ÇALIŞMASI YAPILIYOR

İmam hatip okullarının önünden engellerin kaldırılmasıyla ilçelerden yoğun bir talep başladığını söyleyen Milletvekili Demir, "Bu ihtiyaçların açığa çıkmasıyla 6 ilçemizde imam hatip okulu yapılması veya var olanın büyütülmesiyle ile ilgili çalışmalar başlattık. Hamd olsun milletimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı'mızın desteğiyle çoğunda belirli bir aşamayı kat ettik. Bu okullarımıza 28 Şubat ile kat sayı ve başörtüsü yasağıyla kapılarına adeta kilit vurulmuştu. Onlara eski hürriyetlerini, eski emniyetlerini yeniden kazandırma, imam hatip okullarının yeniden can bulması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnanıyorum ki, Ayvacık bu okulun hizmete başlamasıyla ilim şehrine dönecek" diye konuştu.
 
AYVACIK YAZ 3072’YE GÖNDER

Ayvacık İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Enver Yörük de, okulun yapımı için kendilerine her konuda destek olan Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e teşekkür ederek, "Okul inşaatını hayırseverlerin bağışlarıyla gerçekleştireceğiz. Derneğimiz makbuzla bağış toplamaya devam ediyor. İsteyen gelip inşaatı yakından görebilir isteyen de, cep telefonları aracılığıyla tüm operatörlerden Ayvacık yazıp 3072'ye göndererek, 5 TL katkıda bulunabilir. Bizler Bismillah diyerek bu yola çıktık, küçük büyük demeden verilecek katkılarla, kısa sürede bu inşaatı tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredip, inşallah çocuklarımızın yetişmesini göreceğiz" dedi.
 
 
adminadmin