BAKAN KILIÇ’A RTÜK’TEN DUR!
BU FİRMALAR KİMİN? İki film için 218 Bin TL Harcayan Kılıç’a RTÜK engeli.
Bugüne kadar 9 bakanın rol aldığı kamu spotları, devlete pahalıya patladı. Suat Kılıç, sadece iki film için 218 bin lira ödedi. İpin ucu kaçınca RTÜK “dur” dedi…
Bakanların da rol aldığı, yasa gereği televizyonların ücretsiz olarak yayınlamak zorunda kaldığı kamu spotları için bakanlıklar yarışa girdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kamu spotlarını Kule Film Daldal Grup Ajans Limited Şirketi ile M Yapım Basım Yayın PNR Grup Ajans’a yaptırıyor. 2010’da Kağan Daldal’ın kurduğu Kule Film kısa sürede bakanlıkların kamu spotlarını en çok çeken şirket oldu. Diğer kamu spotunu yapan M Yapım Basım Yayın PNR Grup Ajans Limited Şirketi ise Samsun’da Pınar ailesi süpermarketlerini kuran, ülke çapında faaliyet gösteren PNR gruba ait… Bakan Kılıç’ın, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun kamu spotlarına ilişkin soru önergesine verdiği cevap ise bakanların reklamı için devletin kesesinden milyonlarca lira çıktığını gözler önüne serdi. Kılıç, şunları kaydetti:
İşte o harcamalar
“Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce birim faliyetleri kapsamında 2012 yılında yapılan harcamalar 55.460 TL’dir.
Gençlik Afet ve Rehabilitasyon Gönüllüleri Projesi için Kule Film Daldal Grup Ajans Limited Şirketi’ne hazırlatılan kamu spotu için 50.385 TL, Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Projesi kapsamında M Yapım Basım Yayın PNR Grup Ajas Limited Şirketi’ne hazırlatılan kamu spotu için 50.740 TL ödenmiştir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü filmi için 117.292 TL harcama yapılmıştır. Spor Genel Müdürlüğü’nce Basın İlan Kurumu’na yapılan ödemeler 86.582 TL’dir. Spor Toto Teşkilatı’ nın tanıtımları için 1.162.880 TL ödeme yapılmıştır.”
Artık oynamayacaklar
Bugüne kadar hazırlanan 62 kamu spotunda 9 bakan yer aldı. İpin ucu kaçınca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) “dur” dedi. Bundan böyle siyasi figür ve amblemlerin, kişilerin kamu spotlarında görev alamayacağını bildirdi. Son olarak 2 bakanın rol aldığı kamu spotu da RTÜK tarafından geri çevrildi. Bundan böyle kamu spotlarında sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı görev alacak.
Kaynak: haber1919.com
Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.