Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Kültür

Çizgi Roman Okulu Sergisi Tuzla'da Açıldı

Beşinci yılına ulaşan Türkiye'nin ilk ve tek çizgi roman okulu Tuzla Rumeli Kültür Merkezi'nde 2021-2022 öğretim yılı sergisini açtı.

Çizgi Roman Okulu Sergisi Tuzla'da Açıldı
Paylaş:

Serginin açılışını Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Dr. Turgut Özcan yaptı. Özcan sergiyi gezerek eserleri bulunan öğrencileri tebrik etti.

Fehmi Demirbağ yönetimindeki Çizgi Roman Okulu sergisinde 6 yaşından 62 yaşına kadar onlarca öğrencinin eseri yer alıyor.

Yarının çizgi romancilarini yetiştirdiklerini söyleyen Çizgi Roman Okulu kurucusu ve eğitmeni Fehmi Demirbağ, gençlerimizin sanatın her dalında olamalarini istediklerini, özellikle yazma ve çizim sanatlarını bir araya getiren çizgi roman eğitimi ile aynı zamanda sinema sanatının da temel çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yabancı çizgi romanların ağırlığının Türkiye'de çok hissedildiğine değinen Demirbağ, kendi kültürümüzden beslenen, kendi kahramanlarımızın yer aldığı eserlerin ortaya çıkarılmasının kültürümüzün korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Sergide tamamı renkli yüzden fazla eser yer alıyor.

Sergi 18 Eylül tarihine kadar Tuzla Rumeli Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilir.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Kültür Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Cihan Hakimiyetine İlk Adımdır Malazgirt!

Akışın sonuna geldiniz.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat