Sağlık
Giriş Tarihi : 14-11-2020 21:56   Güncelleme : 14-11-2020 21:56

Burun Estetiği Nedir?

Yüzün hem görsellik olarak hem de nefes alma ve koku alma görevini yapan burun önemli organlardan biridir.

Burun Estetiği Nedir?

Burun yüzün en önemli parçalarından biri olduğu için burun estetiği işlemleri ve ameliyatları bunun yanı sıra burun estetiği fiyatları en çok merak edilen konulardan biridir. Kişiye göre burunlar farklı sebeplerden dolayı rahatsızlık verebiliyor. Bunlar burun kemiğinde çatlak, kırık, burunda nefes alma problemi ve estetik bozukluktan dolayı olabilir. Kişiler Plastik Cerrahi uzmanına muayene olarak burnundaki şikâyeti hakkında bilgi verir. Burunlar yüzün önemli bir yapısı olduğu için toplumda imaj oluşumunda oldukça etkilidir. Bu sebepten dolayı Dünyada ve Türkiye’de birçok kişi burun estetiği yaptırmaktadır. Burun estetiği teknolojinin gelişmesi ile daha yaygın şekilde yapılması burun estetiği fiyatları ne kadardır? Sorusunu akla getirmektedir.

Burun Estetiği Nedir?

Yüzün hem görsellik olarak hem de nefes alma ve koku alma görevini yapan burun önemli organlardan biridir. Doğuştan veya kaza ve yaralanmalar sonucu burnunun estetik görüntüsü bozulmuş olabilmektedir. Tıp’ın ilerlemesiyle artık bu tarz problemler kolayca ortadan kaldırılarak bir kaç işlemden sonra buruna harika bir görüntü verilebilmektedir. Yapısal olarak burun şikâyeti yaşayan kişilerin Plastik Cerrahi yöntemi ile burunlarını istedikleri şekilde yaptırmasına burun estetiği denilmektedir. Uzmanlar burnunun yapısını inceledikten sonra istediği şekil tespit edilip planlamalar ardından burun estetiği işlemleri gerçekleştirilir. Her birey artık uzman doktorlar sayesinde artık istedikleri burun şekline kavuşabilmektedir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burnundaki şikâyet üzerine hasta Plastik Cerrahi Uzmanına başvuru yapması gereklidir. Plastik Cerrahi Uzmanı önce hastanın nasıl bir buruna sahip olmak istediğini sorarak yapılacak olan burunun şekli çizilir. Simülasyonlar sayesinde ameliyat sonrası hastanın nasıl bir görüntüye sahip olacağı anlatılır. Burun estetiği için nasıl bir burun yapılacağına karar verildikten sonra hasta ameliyatın açık veya kapalımı olacağına karar verilir. Her iki işlem içinde farklı teknikler kullanılmaktadır. Hasta ameliyat için hazırlanır, ameliyata girecek olan hemşireler, anestezi uzmanları, plastik cerrahi uzmanları ve yardımcılarından oluşan ekip başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirir. Ameliyatta hangi teknikler kullanacaksa ve hangi burun ameliyat estetiği çeşidi yapılacaksa ona göre işlemler uygulanmaktadır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği yaptırmak isteyen bireylerin en çok merak ettiği şeylerden biride burun estetiği fiyatlarının ne kadar olduğu sorusudur. Hastalar burun estetiği fiyatlarının çok yüksek fiyatlara sahip olduğunu düşünmektedir ve burun estetiği yaptırmak konusunda çoğu zaman kararsızdır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir detay vardır ki her hastanın burun yapısı ve şikâyetleri farklıdır. Bu yüzden de burun estetiği fiyatları kişiseldir genel değildir. Tedavilerde burun estetiği fiyatları her hastaya göre değişiklik göstermektedir. Her hastanın yaptırdığı burun estetiği operasyonu farklıdır her hasta farklı şikâyetlerden dolayı başvuru yapar. Bundan dolayı da herkese farklı bir işlem uygulanacaktır. Buda dolayısıyla fiyatları etkileyecektir.

Burun Estetiği Sonrası

Burun estetiği yaptırmak isteyen birçok hasta ameliyattan sonra onları neleri beklediğini merak etmektedir. Burun ameliyatı sonrasında burun ve çevresinde morluklar olacaktır. Plastik Cerrahi Uzmanları bunu göz önünde bulundurarak morlukların daha hızlı bir şekilde ortadan kalkması için size ilaç tedavisine başlayacaktır ve düzenli olarak kontrole gelmenizi isteyecektir. Burun estetiğinden sonra belirli kısıtlamalara tabi olursunuz. Bunlar yüzme, tozlu havalarda bulunmamak, duş alırken dikkatli olmak ve buruna suyun temas etmesini önlemek gibi dikkat edilmesi gereken hususlardır. Bunlara dikkat etmeniz son derece önemlidir aksi takdirde burnunuzda düşme, kanama gibi problemler oluşabilir. İyileşme süresinden sonra çevrenizin burun estetiği için hangi uzmana gittiğinizi ve burun estetiği fiyatları hakkında birçok sorularına maruz kalacaksınızdır.

https://www.erkinonsal.com/burun-estetigi/ <-- hakkında bilgi için hemen sitemizi 

adminadmin