Sağlık
Giriş Tarihi : 18-08-2022 18:07   Güncelleme : 18-08-2022 18:07

Çocuğunuzun Dikkat Seviyesini Ölçün

Frankfurter Dikkat Testi’nin çocukların dikkat seviyesini ölçmek için uygulanan bir test olduğunu belirten Liv Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nden Psikolog Hale Unutmaz, “Bu test ile okul öncesi dönemde veya okul çağındaki çocuğun dikkat gücü ölçülmektedir. Frankfurter Dikkat Testi, 5-6 yaş arası çocuklara uygulanabilmektedir” dedi.

Çocuğunuzun Dikkat Seviyesini Ölçün

Liv Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nden Psikolog Hale Unutmaz “Frankurter Dikkat Testi” hakkında açıklamalarda bulundu.

Psk. Hale Unutmaz, “Frankfurter Dikkat Testi, çocukların dikkat seviyesini ölçmek için uygulanan bir testtir. Bu test ile okul öncesi dönemde veya okul çağındaki çocuğun dikkat gücü ölçülmektedir. Frankfurter Dikkat Testi, 5-6 yaş arası çocuklara uygulanabilmektedir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUN DİKKAT DURUMU YORUMLANABİLİR

Bireylerin çocukluktaki gelişim hızları ve öğrenme süreçlerinin sağlıklı olması gelecek yaşantılarını doğrudan etkilediğine değinen Psk. Hale Unutmaz, “Kişinin sağlıklı ve başarılı bir hayat sürdürebilmesi için erken çocukluk döneminde gelişim süreçlerinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu testlerden elde edilen sonuçlara göre çocuğun dikkat durumu yorumlanmalı ve ihtiyaç halinde müdahale edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

GEÇERLİ VE GÜVENİLİR BİR TEST

Testin asıl amacının çocuğun dikkat ölçümü hakkında bilgi sahibi olmak olduğunu söyleyen Psk. Hale Unutmaz, “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısında yardımcı olarak kullanılır. Frankfurter Dikkat Testi hem birebir uygulanması hem de uygulamanın 90 saniye gibi kısa bir süre içinde yapılabilen, kullanımı kolay, geçerli ve güvenilir bir test olması özellikleriyle öne çıkmaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN