Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Güncel

Deniz Göktaş esprisini beğenmeyen Trans Bireylerden Özür Diliyor

Sahne performansı sonrası ortaya çıkan tartışmaların ardından komedyen Deniz Göktaş’ın espirisiin beğenmeyen ve afişlerini yırtan trans bireylerden özür dilediği ortaya çıktı.

Deniz Göktaş esprisini beğenmeyen Trans Bireylerden Özür Diliyor
Paylaş:

Ekşi Sözlükte 2021 yılında yapılan paylaşımlara göre;

İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirdiği sahne gösterisinin ardından sosyal medyada eleştirilerin odağına yerleşen komedyen Deniz Göktaş, trans bireylere yönelik ifadeleri nedeniyle kamuoyuna açıklama yaparak özür diledi.

Göktaş, sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, tartışmalara konu olan ifadelerinin "mizah amacıyla kullanıldığı" yönündeki değerlendirmelerin doğru olmadığını savunmuş, Podcast hazırlığı kapsamında farklı kesimlerden kişilerle röportaj yapmayı planladığını belirten Göktaş, kullandığı üslubun yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.

Ekşi Sözlük paylaşımı olayı şöyle ifade ediyor;

“adam “öncesinde rıza alarak” trans birine -cinsel kimliğiyle ilgili olmayan, üstelik çok da kaliteli- bir şaka yaptı diye mekan basıp gösteri afişi yırtmışlar, linç etmeye kalkışmışlar, olay çıkarmışlar falan. suçu olmamasına rağmen açıklama yapmış, özür dilemiş. ne kadar can sıkıcı.

malın teki de gelmiş burada %1000 ironi ve iğneleme içeren “lgbti+ların, kadınların yaşayamadığı bir ülke hetero müslüman türk için de yaşanmaz bir ülkedir.” ifadesine giydirmeye kalkmış. cümlenin sürekli kadın, lgbt öldüren, tecavüz eden ya da translara fuhuşa falan giden türk erkeklerinin sonunda bu eylemlerini gerçekleştirebilecekleri insan kalmaması gibi bir anlamı olduğunu anlayacak kapasitesi yok çünkü.

yurdum mizah anlayışından kaç gömlek üstün olduğu böyle durumlarda daha iyi anlaşılıyor.

şaka açıklamak zorunda bırakan kafanıza sıçayım. türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkesiyle, sünnisiyle, alevisiyle, heterosuyla, lgbtsiyle sik gibi insanlarsınız. 911 turbo -28.03.2021 12:51 ~ 29.03.2021 08:48”

"Üslubum nedeniyle özür dilerim"

Açıklamasında, ev hapsinde bulunan bir trans bireyle röportaj yapma fikrini bir arkadaşına ilettiğini aktaran Göktaş, konuşma sırasında kullandığı ifadelerin rahatsızlık oluşturduğunu öğrendikten sonra özür dilemek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Göktaş, paylaşımında, "İkili konuşmadaki üslubum için yeniden özür dilerim." ifadelerine yer verirken, hazırlamayı planladığı podcast bölümünün temel mesajının farklı toplumsal kesimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek olduğunu öne sürdü.

Gösteri afişleri kaldırıldı, boykot çağrıları yapıldı

Tartışmaların ardından Kadıköy'deki gösteriye ilişkin afişlerin kaldırıldığı ve sosyal medya üzerinden boykot çağrıları yapıldığı belirtildi. Göktaş ise yaşanan gelişmeler nedeniyle üzgün olduğunu ifade ederek, üzerine düşen herhangi bir sorumluluk bulunması hâlinde iletişime açık olduğunu söyledi.

Önceki açıklamaları yeniden gündeme taşındı

Yaşanan tartışmaların ardından sosyal medyada bazı kullanıcılar, Deniz Göktaş'ın geçmişte çeşitli toplumsal ve siyasi konular hakkında yaptığı açıklamaları yeniden gündeme taşıdı. Farklı görüşlerden kullanıcılar, komedyenin önceki söylemleri ile son özür mesajı arasında çelişki bulunduğunu savunurken, bazı kullanıcılar ise açıklamanın yeterli olduğunu dile getirdi.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Nurettin Topçu Ruhçu Sosyalizm

Akışın sonuna geldiniz.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat