Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2025 13:40

DHMİ Daire Başkanı’nın karısı İnceleme Sırasında Evden Mal Kaçırdı

Rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan eski DHMİ Daire Başkanı’nın mal varlığı mercek altında

DHMİ Daire Başkanı’nın karısı İnceleme Sırasında Evden Mal Kaçırdı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İşletme Daire Başkanlığı görevinden emekli olan MCA hakkında yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması derinleşiyor.

A., hakkında ortaya atılan iddiaların ardından görevinden ayrılmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Gizli kasada altın ve döviz çıktı

Soruşturma kapsamında A’nın evine yapılan baskında yatak odasındaki dolabın arkasına gizlenmiş özel yapım bir kasa bulundu.

İhbar üzerine yapılan aramada, söz konusu kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin Euro ele geçirildi. Tespit edilen meblağlar tutanak altına alınarak kayıt altına alındı.

Polis baskını sırasında dikkat çeken detay

Polis ekipleri evde inceleme yaparken A’nın eşi, dubleks evin üst katından çarşafa sarılı bir eşyayı taşımaya çalıştı. Bu sırada polislerce fark edilen hareketlilik üzerine avukat müdahale etti. Üst kat için arama kararı bulunmadığı gerekçesiyle söz konusu eşyaya el konulamadı. İddiaya göre A’nın eşi, çarşafa sarılı ikinci bir kasayla evden ayrılarak uzaklaştı.

Tutuklama ve dijital inceleme süreci

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Acar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından “rüşvet ve yolsuzluk” suçlamalarıyla tutuklandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Acar’ın yurt içi ve yurt dışındaki kripto para hesaplarıyla olası soğuk cüzdanlarını da incelemeye aldı. Dijital varlıkların tespiti için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında yeni delillerin ortaya çıkması bekleniyor.

adminadmin