Sağlık
Giriş Tarihi : 20-05-2022 14:20   Güncelleme : 20-05-2022 14:20

En etkili diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Diş estetiğinde renklenmelerden kaynaklı kötü görünümün yarattığı kaygılar sebebiyle kişiler, dişlerindeki sararmaları amatör yöntemlerle de gidermeye çalışmaktadır.

En etkili diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Bilinçsizce uygulanan bu yöntemlerin sonucunda dişler çok zarar görebilir. Zarar gören diş, işlevini göremez noktasına kadar gelebilir. Fonksiyonunu düzgün gerçekleştiremeyen dişler de sonunda kaybolmaya mahkumdur.

Kişiler bu sebeple dişlerine bir uzman tarafından uygulanacak olan yöntemleri gündemlerine almalıdır. Bu şekilde dişlerde olumsuz bir durum yaratmadan beyaz dişlere sahip olunabilir. Diş minesi çok hassastır. Evde uygulanan yöntemler ile zarar görebilir. Yüzeyinde oluşacak deformeler daha kötü görünüme sebep olur. Yüzeyde aşınma yaşayan dişler de zamanla yemek artıklarının oluşturduğu tartar plaklarına maruz kalır ve daha hızlı sararmalar yaşar.

En garanti ve en etkili diş beyazlatma yöntemi, diş hekimleri tarafından uygulanandır. Aşındırma olmadan dişler istenilen beyazlık tonlarını elde edebilir. Kişiler dişlerinde tekrardan yaşanan renklenmeler sebebiyle tekrardan diş beyazlatma alabilirler. Doğru bakımlar ile beyazlığı olan dişlerle hayat sürülebilir.

Ofis tipi diş beyazlatma denilen yöntem ile 30-40 dakika gibi bir sürede dişlerde beyazlık sağlanabilir. Diş beyazlatma tedavisi ile dişlerde sağlanan beyazlık, düzgün gerçekleştirilen bakımlar ile uzun süre kalır. Evde uygulanan teknikler ile üst üste dişlerini beyazlatmaya çalışmak, dişlerin en garantili diş beyazlatma tedavisine bile duyarsız hale gelmesine sebep olabilir.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi de bir seçenektir. Genelde ofis tipinin yeterli beyazlığı vermediği durumlarda ofis tipinin üzerine uygulanır. Kişi, diş hekiminin verdiği ekipman ve solüsyonlar ile evde kendi başına tedaviyi tamamlar. Bu ek tedavi de 3-4 gün kadar sürer. Beyazlık sağlandı mı tedavi erkenden sonlandırılabilir.

 

Diş beyazlatma sırasında ağrı olur mu ?

Klinikte uygulanan veya diş hekiminin tavsiye ettiği yöntemler uygulanırken ağrı olmaz. Diş beyazlatma tedavisi ağrılı bir tedavi değildir. Tedavi sonrasında dişlerde 2 gün süren hassasiyetler yaşanabilir. Bunları ağrı değildir, solüsyonun diş yüzeyine uygulanması sonucunda ortaya çıkan hassasiyettir.

Diş beyazlatma kimlere uygulanamaz ?

Diş beyazlatanın uygulanması için hastanın 16 yaşını geçmiş olması gerekir. Diş sinirlerinin bulunduğu bölge boyutları yetişkinlere nazaran geniştir. Bu sebeple diş beyazlatma uygulanması zarar verebilir. Hamileler de diş beyazlatma uygulanmaması gereken kişiler kategorisine girer. Güvenilirliği ile ilgili şu an herhangi bir araştırma olmaması dolayısıyla doğum sonrasında tedaviyi istemek doğru olur. Emzirme düşünene annelerinde bebeklerinin memeden kesilmesinden sonra diş beyazlatmaya uygunluğu doğrudur.

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir ?

Diş beyazlatma tedavisinin ciddi bir yan etkisi yoktur. Sadece tedavi sonrası basit diş hassasiyetleri yaşanabilir. Bu hassasiyetler de ağrı kesiciler yardımıyla giderilebilir. Fakat bu hassasiyet süresince alınan gıdaların çok soğuk ve çok sıcak olmaması önem taşır. Çünkü hassasiyet olan dişler çabuk sızlar. Bu da kişinin istemediği sızlamalara sebep olur.

Diş beyazlatma sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Tedavi bitiminde ilk haftalarda beyazlatma etkinliğinin derecesine olumsuz bir durum olmaması için zararlı alışkanlıklar gözden geçirilmelidir. Sigara gibi tütün ürünlerinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Bu tedavinin etkinliğini azaltarak dişlerin kısa sürede beyazlığını yitirmesini hızlandırabilir. Çay, kahve, şarap gibi boyar ve sararmalara sebep olan içeceklerden de mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır.

Aşındırıcı madde içeren diş macunların kesinlikle kullanılmaması gereklidir. Dişlerde olan hassasiyetler sebebiyle aşındırıcılar dişlere daha kolay zarar verirler. Ama beyazlık sağlayan diş macunları kullanılabilir. Beyazlatmanın etkinliğini arttırmaya yardımcı olabilir.

Düzenli olarak diş fırçalamak da diş sağlığı bakımından önemli olmakla birlikte, dişlerin mümkün olduğunca beyaz kalması için de gereklidir. Bu yüzden doğru diş fırçalama teknikleri ve size uygun diş fırçalarla dişler her gün en az 2 defa fırçalanmalıdır.

Diş beyazlatma kalıcı bir işlem mi ?

Diş beyazlatma işlemi sonrası dişin renginin aynı tonda kalması beklenmez. Ama bu demek değildir ki dişler eski haline geri döner. Doğru bakımlar ile beyazlık derecesinin tonu değişse bile beyaz görünüm sağlayan bir ton kalıcı olabilir. Ama bakımların en iyi şekilde yapılması şarttır.

Diş beyazlatma fiyatları ne kadardır ?

Diş beyazlatma fiyatları hekimden hekime veya klinikten kliniğe değişikler gösterir. Şu an için fiyat belirtmek yanlış olur. Zamanla rakam güncelliğini yitireceği için yanıltıcı bilgi olarak kalabilir. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin seneden seneye açıklamış olduğu malzeme hariç fiyatlar üzerinden fiyat tarifeleri belirlenir.

En güncel ve en doğru diş beyazlatma fiyatları izmir bilgisi için kliniklerle iletişime geçmek gerekir. Uygulanacak olan yöntemin de hangisini olacağının belirlenmesi açısından diş kliniklerinden randevu alarak da diş beyazlatma fiyatları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN